logo F1online.sk

Ocon: Chcel som Fernandovi vynahradiť to Maďarsko

Fernando Alonso a Esteban Ocon
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala23. 11. 2021

Esteban Ocon sa mal v závere Veľkej ceny Kataru brániť “ako lev” pred nájazdmi Sergia Péreza. Aspoň o to ho požiadal jeho kolega Fernando Alonso, ktorý bol v tom čase na pódiovej tretej priečke. Francúz si to vzal k srdcu, pokúsil sa Španielovi pomôcť a aspoň čiastočne mu takto poďakovať za jeho výkon v Maďarsku.

Na Hungaroringu sa Esteban Ocon tešil z premiérového víťazstva, za ktoré vďačí i Fernandovi Alonsovi. Dvojnásobný majster sveta totižto dokázal veľmi dlho držať za sebou Lewisa Hamiltona, ktorý sa v závere veľkej ceny už nestihol porátať s Oconom a Vettelom na čele.

Pomôcť Alonsovi k zisku prvého pódia za posledných sedem rokov bolo preto to najmenej, čo Ocon mohol v Katare spraviť. “Chcel, aby som mu vrátil to, čo on dal mne v Maďarsku,” komentoval Esteban Ocon Alonsovu vysielačku, ktorú mu pustili reportéri Sky Sports.

“Proti Pérezovi som robil maximum, čo som vedel. A myslím, že tou obranou som ho pripravil o dobré dve, dve a pol sekundy. Žiaľ, problém je v tom, že tu sú tie rovinky oveľa dlhšie ako v Budapešti. Nebolo ľahké sa ubrániť pred Red Bullom na nových pneumatikách,” pripomína rodák z Évreux.

Pre Alpine to bola vynikajúca nedeľa. Alonso a Ocon nazbierali 25 bodov, zatiaľ čo AlphaTauri odlietala s prázdnymi rukami. A tak podobne ako boj o tretiu priečku v Pohári konštruktérov, aj súboj o piate miesto už vyzerá byť rozhodnutý.

“Bol to fantastický deň a mali sme veľmi pozitívny víkend,” sumarizuje Ocon. “Fernando predviedol mega jazdu a v kvalifikácii i pretekoch bol skvelý. Máme pocit, akoby sme zvíťazili.”

“Získali sme 25 bodov a sme späť na čele pred AlphaTauri, čo je kľúčové. Môžeme byť viac než len hrdí a všetci sme to oslávili pred pódiom. Mám z toho pocit, akoby som bol na ňom aj ja. Vytvárame si takéto príležitosti, nuž dúfam, že ich budeme mať ešte viac,” dodal.

Súvisiace články