logo F1online.sk

Masi Hornerovi: Útoky na maršálov-dobrovoľníkov nebudú akceptované

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala22. 11. 2021

Christian Horner si v nedeľu vzal na paškál katarských maršálov, komisári a Michael Masi zas Christiana Hornera. Riaditeľ pretekov šéfovi Red Bullu po jeho slovách o “darebákovi” medzi maršálmi odkázal, že nebude akceptovať takéto vyjadrenia na margo dobrovoľníkov, bez ktorých by sa kolotoč F1 nekrútil.

Penalizácia pre Maxa Verstappena nahnevala Christiana Hornera i Helmuta Marka. Marko sa oprel do FIA, ktorá vraj nedokáže dať dokopy poriadny maršálsky systém a svoju “nekompetentnosť” skrýva za pilotov, Horner zas naznačil, že maršáli na stanovisku 16.6 vytiahli dve žlté vlajky svojvoľne vo chvíli, keď okolo prechádzal Max Verstappen.

“Upozornili ma na to a spomenuli Christiana,” uviedol Michael Masi, podľa ktorého sa Horner pred komisármi okamžite ospravedlnil za svoje slová. “Christian sa za svoje vyjadrenia veľmi ospravedlňoval. V rámci toho bolo rozhodovanie komisárov dosť priamočiare.”

Horner dostal oficiálne varovanie a ponúkol sa, že sa vo februári zúčastní na školení komisárov. “Christian sa ospravedlňoval, nechcel nikoho uraziť. Ospravedlnenia sa dočkal aj konkrétny človek, ktorý mával samotnou vlajkou. A Christianovi slúži ku cti, že sa dobrovoľne prihlásil, že sa zúčastní seminára komisárov v roku 2022.”

Red Bull maršálom vyčítal aj ich nekonzistentnosť v záverečných minútach kvalifikácie. Michael Masi sa ich však zastal. “Konali tak, ako uznali za najlepšie v záujme bezpečnosti všetkých na trati. A nemyslím si, že niekto by mal byť kritizovaný za to, že koná podľa svojich inštinktov.”

“Nemali by sme útočiť na jednotlivca, najmä keď máme po svete tisícky dobrovoľníkov, ktorí tomu obetujú obrovské množstvo času. Bez nich by tento šport, ktorý máme všetci tak radi, nefungoval. Toto veľa ľudí prehliada. Budem brániť každého maršála-dobrovoľníka a každého zamestnanca na trati. Toto nebude akceptované,” zdôraznil.

Súvisiace články