logo F1online.sk

Horner: Pred Racing Pointom sa treba mať na pozore

Lance Stroll
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala12. 7. 2020

V sobotu to Racing Pointom veľmi neťahalo, ale v nedeľu to poriadne roztočili. Tím, ktorý je už všeobecne označovaný aj ako “ružový Mercedes”, vrásni čelo nejedného šéfa tímu. Po novom aj čelo Christiana Hornera, ktorého piloti by mali mať pred stredom poľa slušný náskok.

Druhá polovica pretekov potvrdila, že ružový tím so základňou v Silverstone sa už pomaly môže rovnať aj Red Bullu. Zatiaľ nie obom, ale Red Bullu Alexa Albona určite. Mexičan robil Albonovi problémy niekoľko kôl, nikdy sa však neobjavila vyložená šanca na predbiehací manéver. Všetko zariskoval v poslednom kole, no prehral. Zničil si predné krídlo a pred poslednou zákrutou ho predbehol ešte aj Lando Norris.

Pérezova rýchlosť je podľa Christiana Hornera varovným prstom: “Myslím si, že všetci by sa mali mať na pozore pred Racing Pointom. Chcem tým povedať, že Pérez bol v jednom momente rýchlejší aj ako Mercedes.”

“Netreba zabudnúť na to, že Bottas bol na pneumatikách, ktoré boli porovnateľne staré s Pérezovými,” podotýka šéf Red Bullu. Kým Valtteri Bottas prezul v 34. kole, Sergio Pérez len o štyri kolá neskôr. A pripomeňme aj to, že Bottas sa snažil dostihnúť Maxa Verstappena, takže sa určite len neviezol. “Pérez bol o tri alebo štyri desatiny sekundy na kolo rýchlejší. Predviedli ohromnú rýchlosť.”

Hornera potešil aj Alex Albon. “Myslím si, že Alex to odjazdil veľmi dobre, keďže sa mu ho podarilo udržať za sebou. Ak sa pozrieme na Alexovu rýchlosť na tej zmesi a na Bottasovu, môžeme byť povzbudení. To auto totižto nebolo poškodené,” poznamenal na margo Bottasa.

Vo vysielačke Maxa Verstappena bolo počuť frustráciu z toho, že so svojím Red Bullom sa nemal šancu vyrovnať Lewisovi Hamiltonovi na Mercedese. Ako to vyzerá na vývojom fronte Red Bullu?

“Do Maďarska nám zostáva len päť dní, takže nie veľa času. Nasadíme všetko, čo by nám mohlo pomôcť vylepšiť auto. Tento týždeň príde pár drobných kúskov. Celá továreň pracuje nesmierne tvrdo. Mám pocit, že sme sa v porovnaní s minulým víkendom trochu zlepšili, nuž dúfame, že to isté zopakujeme aj v priebehu nasledujúcich piatich dní,” dodal Horner.