logo F1online.sk

Pérez viní prípravu pneumatík, do Q3 neprešiel ani na softoch

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala21. 11. 2021

Boj o konštruktérsky titul Red Bullu absolútne nevychádza. Sergio Pérez v zlomovej časti sezóny, v kvalifikácii v Katare, vypadol už v jej druhej časti i napriek tomu, že nasadil mäkkú zmes pneumatík. Podľa Mexičana bol problém práve v gumách.

V druhej časti kvalifikácie sme ani nemohli čakať nič iné, ako že sa Red Bull pokúsi postúpiť na stredne tvrdých pneumatikách. Prvý výjazd však Pérezovi absolútne nevyšiel, a tak obul mäkkú zmes. To už mala byť hračka, no nie? Veruže nebola.

“Trochu sme zmenili spôsob, ako pripravujeme pneumatiky, pravdepodobne sme to do kvalifikácie celkom nezvládli,” povzdychol si Sergio Pérez. “Nuž a následne sme väčšinu času nemali čisté výjazdové kolá. Keď som vchádzal do prvého sektora, mal som nízke teploty pneumatík a málo gripu.”

Mexičan nechcel vysvetľovať, čo presne sa pri príprave pneumatík pokazilo. “Je to veľa vecí v zákulisí, musel by som zachádzať príliš do detailov, ale myslím si, že toto je dôvod, ktorý nás vyšiel trochu draho.”

Príprava pneumatík bola dôležitá, keďže Pirelli do Kataru prinieslo tri najtvrdšie zmesi zo svojej ponuky. Ak by to Red Bull zvládol, podľa Péreza by sa hravo dostal do Q3 a bojoval o popredné priečky. “Určite, celý víkend sme boli vpredu. Nevidím dôvod, prečo by sme tam nemali byť aj v sobotu.”

Nuž a dvojku Red Bullu si okamžite podal spolukomentátor nemeckej Sky Ralf Schumacher. “Úprimne treba povedať, že bol príliš pomalý. Maxovi nevie pomôcť. Tentokrát bol Bottas bližšie k svojmu kolegovi, ale z Pérezovej strany to skrátka nebolo dosť. Je to škoda, ale takto to nemôže pokračovať. On zostane na svojom mieste, pretože tam už nik nie je, ale nestačí to.”

A čo Pierre Gasly? V posledných mesiacoch predvádza fenomenálne výkony. Nemal by mu dať Red Bull druhú šancu? “Ak by som bol ja jeho manažérom, neodporučil by som mu to,” radí Gaslymu Schumacher. “Je to Maxov tím a zaslúžene. Dokázal to. Myslím, že Gasly by mal zamieriť inam, keď príde ten čas, a vybudovať tam niečo.”

Súvisiace články