logo F1online.skF1online.sk

Russell: V pondelok po Abú Zabí budem na 120 percent sústredený na Mercedes

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2021

Georgea Russella čakajú posledné štyri veľké ceny s tímom Williams. Po troch rokoch sa presunie do Mercedesu a dostane len zopár mesiacov na čo najlepší prechod do nového prostredia. Russell preto nechce stratiť ani hodinu navyše.

„V pondelok ráno po Veľkej cene Abú Zabí už budem na 120 percent sústredený na Mercedes a všetko, čo sa týka tohto tímu,“ prehlásil v Brazílii George Russell. „Potom ma čakajú testy, tak odlet priamo do továrne a práca na simulátore, následne stretnutia s ďalšími ľuďmi.“

Pre Russella nebude všetko úplne nové, keďže Mercedes pozná viac ako dobre. V roku 2017 sa pripojil k jeho juniorskému programu a s Mercedesom veľmi úzko spolupracoval až do podpisu zmluvy s Williamsom. Ani počas svojho pôsobenia v Grove však neprestal byť zároveň jazdcom Mercedesu. Na škodu určite nebudú ani skúsenosti nadobudnuté na Veľkej cene Sachíru 2020.

„Som vo veľmi dobrej pozícii, pretože som s Mercedesom strávil veľmi veľa času medzi rokmi 2016 a 2018. Stretávame sa na letiskách a na okruhoch a poznám ich všetkých rovnako dobre, ako poznám ľudí vo Williamse,“ povedal rodák z King’s Lynn.

„Som vo veľmi šťastnej pozícii, že idem pracovať so skupinou a rodinou, ktorú tak dobre poznám,“ dodal Russell.

Jeho nástupca vo Williamse Alexander Albon si na svoju premiéru bude musieť počkať. Tím z Grove totiž nepostaví testovací monopost, ktorý musí byť podľa požiadaviek Pirelli prispôsobený na jazdu na osemnásťpalcových pneumatikách. Britský celok tak príde o dvojdňové testy, ktoré sa uskutočnia v utorok a stredu po Veľkej cene Abú Zabí.

Otáznik ešte visí nad Valtterim Bottasom. Tím Alfa Romeo by ho určite rád mal na teste, no ešte nevedno, či ho Mercedes uvoľní spod zmluvy.

Súvisiace články

Diskusia