logo F1online.sk

Ricciardo nič neľutuje, svoj prístup na štarte považuje za správny

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl11. 11. 2021

Daniel Ricciardo prichádza do Brazílie s trpkým pocitom z Mexika, kde sa jeho preteky prakticky skončili už v prvej zákrute. Austrálčan však neľutuje svoj agresívny prístup a pred ďalším súťažným víkendom je plný optimizmu.

Incident medzi Danielom Ricciardom a Valtterim Bottasom počas týždňa pomerne výrazne rezonoval a viacerí experti sa čudovali, prečo nebol pilot McLarenu vzhľadom na meter traťových komisárov z tejto sezóny potrestaný. Nie je divu, že sa táto téma rozoberala aj na mediálnom dni pred pretekmi v Brazílii.

„Po Mexiku som bol sklamaný. Moje preteky boli vybavené po prvej zákrute, ďalších dlhých 70 kôl som čakal, či príde nejaký safety car. Ľútosť nie je správne slovo, jednoducho som nebol šťastný z výsledku. Na druhej strane, so svojím prístupom na štarte som spokojný, je to okej. Radšej budem v nejakom incidente vtedy, keď som do toho šiel, než keby som bol príliš opatrný, a ostatní by ma zhltli,“ povedal Daniel Ricciardo, pri ktorého slovách sa natíska slávny citát Ayrtona Sennu o tom, že pokiaľ sa netlačíte do voľného priestoru, tak už nie ste pretekárom.

„Áno, toto povedal múdry brazílsky muž. Necítim, že by som v Mexiku urobil niečo prehnane ambiciózne alebo nerozvážne. Bola tam medzera, a ak by som do toho nešiel, možno by som tiež stratil predné krídlo, a dopadlo by to rovnako,“ vyhlásil 32-ročný rodák z Perthu.

Pre Ricciarda i celý jeho tím je dobré, že po mexickom sklamaní prichádza hneď ďalší víkend, ktorý nám poriadne odštartuje už piatkovou kvalifikáciou. V sobotu nás čaká šprint, a v Silverstone a Monze, kde sme videli tento formát víkendu, sa „papájovým“ mimoriadne darilo.

„Víkendy so šprintovou kvalifikáciou nám vyšli. Prichádzame sem s veľkou mierou optimizmu. Našťastie máme príležitosť vrátiť sa hneď späť po sklamaní z predchádzajúcich pretekov,“ vyhlásil skúsený Austrálčan.

Charakteristika trate Interlagos s množstvom prevýšení a viacerými dlhými zákrutami však zrejme nebude hrať do karát MCL35M, ktorého výkonnosť kolíše od okruhu k okruhu. „Nehrá to v prospech našich silných stránok, ale nájdeme cestu. Čaká nás šprint, máme dve príležitosti, aby sme získali nejaké pozície k dobru aj v prípade, ak by sme sa v piatok nekvalifikovali na horných priečkach. Musíme mať sebadôveru. Sebadôvera nie je arogancia, to nie, ale jednoducho tu môžeme niečo dosiahnuť. Už sme samých seba prekvapili výkonmi na tratiach, o ktorých sme si mysleli, že nám nebudú sedieť. Verím, že budeme okej,“ uzavrel Daniel Ricciardo.

Súvisiace články