logo F1online.sk

Horner: Toto odvádza skvelú prácu… v tíme, ktorý zdedil

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 11. 2021

Mediálne prestrelky medzi Totom Wolffom a Christianom Hornerom sa z času na čas vyskytnú a potom si chlapci dajú zase pauzu. Teraz sa páni do seba opäť trochu pustili. Boss Red Bullu si nenechal ujsť príležitosť reagovať na tohtotýždňové slová svojho soka pre Daily Mail.

„Christian je z môjho pohľadu len jedným z protagonistov pantomímy, je súčasťou hereckého obsadenia Formuly 1. Pre mňa ako akcionára a majiteľa tímu Formuly 1 je skvelé, že vytvára takéto príbehy, aj keď irelevantné. Keď na ľudí mieria kamery a mikrofóny médií, začnú sa správať ako hollywoodski herci,“ prehlásil Wolff tento týždeň pre Daily Mail.

Boss Red Bullu dostal možnosť na tieto slová zareagovať a samozrejme si túto príležitosť vychutnal. „Všetci vieme, že Toto má vždy čo povedať. V skutočnosti mi však celkom lichotilo, že ma nazval protagonistom.“

„Keď si totiž pozriete význam toho slova, tak každý protagonista potrebuje antagonistu. Dalo by sa povedať, že Toto plní túto úlohu celkom dobre. Ak by to bola pantomíma, jemu by možno svedčala rola dámy v tejto hre,“ prehlásil Horner.

Podľa literárnej vedy je protagonistom hlavná kladná postava, kým opozíciu (častokrát ako protiklad k tejto postave) mu robí antagonista. Je typický pre hry Williama Shakespeara, napríklad postavy Hamleta a Claudia alebo Jaga a Othella.

„Celé je to však o tom, čo sa deje na trati a podľa mňa je toto naše súperenie skvelé. Boxový múrik proti boxovému múriku, jazdec proti jazdcovi, šasi proti šasi a dodávateľ motorov proti dodávateľovi motorov,“ hovorí Horner.

„Je to fantastické. Milujeme to aj keď po vás sem-tam niekto niečo hodí. Neberiem však tie jeho slová úplne doslovne, niekedy mi dokonca lichotia.“

„Všetko záleží od výkonov na trati, toto sú jediné slová, na ktorých záleží. Toto rád tu a tam utrúsi nejaký komentár, ale je to súčasť športu, v ktorom ide o veľa. Formula 1 je o súťažení a môžete vidieť, že ľudia reagujú na rastúci tlak rôzne. S blížiacim sa záverom šampionátu cítiť napätie a bude to len narastať. Ak chce Toto pridať jeden alebo dva komentáre, nemám s tým problém,“ dodal Horner.

Ten si napokon neodpustil ešte jeden uštipačný komentár, keď na otázku, či sa on a Toto Wolff navzájom rešpektujú, odpovedal: „Nemám s Totom žiadny problém. Odviedol skvelú prácu,“ povedal Horner, ktorý po krátkej dramatickej pauze dodal: „V tíme, ktorý zdedil.“

Súvisiace články