logo F1online.sk

Horner: Som sklamaný z Wolffových slov

Christian Horner a Toto Wolff
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala5. 11. 2021

Ani Lewis Hamilton neveril slovám o tom, že by jeho šéf Toto Wolff v najnovšom rozhovore vyhlásil, že duel o titul by sa mohol skončiť ako bitka o majstrovskú korunu medzi Ayrtonom Sennom a Alainom Prostom. Nuž a prekvapený zostal aj šéf Red Bullu Christian Horner, ktorý prezradil, že ho Wolff vo svojich vyjadreniach sklamal.

V rozhovore, ktorý vyšiel len tento týždeň, Toto Wolff skutočne uviedol, že ak sa o titule bude rozhodovať až v Abú Zabí, tak “ktokoľvek, kto bude na čele, sa jednoznačne pokúsi spraviť to, čo sa stalo za čias Sennu a Prosta”.

Hamilton a Verstappen vo štvrtok odmietli takéto špekulácie s tým, že obaja sa budú snažiť pretekať čisto a férovo. Nuž a v piatok sa k celej veci vyjadril aj Christian Horner, ktorý naskôr pokrútil hlavou. Podľa vlastných slov bol “sklamaný”, keď čítal Wolffove vyjadrenia.

“My chceme férový súboj a férové ukončenie šampionátu. Myslím si, že každý pilot chce vyhrať titul na trati,” uviedol Christian Horner. “My sme tím pretekárov. Ak sa nám to podarí dotiahnuť do zdarného konca — a to je obrovská, obrovská úloha —, tak to nebudeme chcieť vyhrať vďaka kolízii medzi pilotmi. Tých sme už tento rok videli dosť.”

“V Austine sme videli skvelý súboj medzi týmito dvoma jazdcami, ktorí sú v top forme. Ak by sme sa pred koncom sezóny dočkali ešte niekoľkých pretekov podobných tým v Austine, najväčším víťazom by bola Formula 1. Nik však nechce vidieť, že sa šampionát rozhodne v štrku,” zdôraznil.

Jedno je isté: Tento rok to bude naozaj tesné. A hoci zatiaľ to vyzerá tak, že obaja piloti zvládajú tlak spojený s blížiacim sa finále dobre, najlepším dôkazom toho bude až úplný záver ročníka.

Podľa Christiana Hornera Verstappen zatiaľ postupuje ukážkovo. “Je to medzi nimi veľmi tesné, raz ťahá za kratší koniec jeden, potom ten druhý. Platí to už od prvých pretekov v Bahrajne. Je to úžasný súboj.”

“A pochvalu si zaslúži spôsob, akým to Max zvláda. V takejto situácii sa vo Formule 1 ocitol prvýkrát, no drží sa svojich princípov, svojho štýlu pretekania. Má za sebou päť či šesť sezón naberania skúseností, ktoré teraz skvele využíva,” pomyselne potľapkal po pleci svojho pilota.