logo F1online.sk

Jos Verstappen: Red Bull vie, aký dobrý je Max. Mercedes zatiaľ nie

Max Verstappen a Jos Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko1. 11. 2021

Majstrovský súboj nám vrcholí a rozdiel dvanástich bodov ešte rozhodne nie je definitívny v bojoch o titul šampióna medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom. Svoj pohľad teraz prináša aj otec holandského pretekára, bývalý pilot Jos Verstappen, ktorý tvrdí, že Mercedes si zatiaľ nie je vedomý sily samotného Maxa.

„Ako poznám Red Bull, skutočne idú do toho,“ povedal Jos Verstappen na margo vzniku spoločnosti Red Bull Powertrains, pričom dodal, že je „veľmi nadšený“ novým počinom tímu.

„Red Bull chce byť úplne nezávislý – to je to najlepšie, čo sa mohlo stať. Max je dôležitý pre celý projekt. Red Bull vie, aký dobrý je Max, Mercedes zatiaľ nie. A možno je to pre nich dobré,“ povedal so smiechom otec holandského pretekára.

„Aké pekné by to bolo, keby ste tu začali a nakoniec aj zostali a boli úspešní? Prečo nie? Pokiaľ má víťazné auto .. “ pokračoval Jos. „Vieme, čo v sebe máme. Cvaklo to a my sa bavíme.“

Tesný súboj medzi dvojicou popredných jazdcov si vyžiadal aj dva vážne incidenty vo Veľkej Británii a Taliansku. Napriek tomu, Maxove výkony potvrdzujú aj štatistiky o kolách vo vedení. Verstappen viedol v aktuálnej sezóne až 504 kôl, zvyšok celého štartového poľa 486 kôl.

„Ak by sa Max vyhol neúspechom v Baku, Silverstone a v Budapešti, bol by teraz o 50 alebo aj viac bodov v popredí,“ povedal Jos Verstappen.

„Pre Formulu 1 je tento boj o titul šialene dobrý, pretože sa odohráva medzi dvoma tímami. Bez Maxa by bol Lewis už teraz majstrom sveta,“ uzavrel 49-ročný bývalý pilot Formuly 1.

Súvisiace články