logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo verí Verstappenovi: Na skúsenosti nedoplatí, v minulosti sa poučil

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2021

Max Verstappen vo svojich začiatkoch vo Formule 1 často doplácal na hlúpe chyby či prehnanú agresivitu. Tomu je však koniec, myslí si Daniel Ricciardo, ktorý bývalému kolegovi dáva veľké šance na zisk tohtoročného titulu i napriek tomu, že v porovnaní s Hamiltonom mu chýbajú skúsenosti.

Skúsenosti však vyvažuje vyzretým chovaním nielen na trati, ale aj mimo nej, myslí si Daniel Ricciardo. “Ukazuje to celý rok, ale bolo to vidieť už aj v predchádzajúcich sezónach. V jednej fáze Maxovej kariéry, keď bol mladý, síce mal rýchlosť, ale stále sa objavovali, nazvime to, chyby alebo prehnaná dychtivosť, no rýchlo sa toho zbavil.”

“Naozaj sa z toho poučil v roku 2018. Už druhú polovicu tej sezóny mal veľmi silnú, na trati ste mohli vidieť tú zmenu z pohľadu vyspelosti. Nuž a v posledných pár sezónach bol úžasný,” pochválil Verstappena pilot McLarenu.

Austrálčan svoje slová vyslovil cez víkend v Austine, no ešte pred súťažnou časťou. Nuž a po nej Ricciardovi môžeme dať za pravdu. Max Verstappen v nedeľu predviedol vyzretú jazdu, ukázal obrovský prehľad a v závere sa nepoddal tlaku, ktorý naňho Lewis Hamilton vyvíjal.

A to všetko vo chvíli, keď sa začína rozhodovať o titule. “Aj keď má Lewis viac skúseností s tým, ako sa vyhráva majstrovský titul, nevnímam to ako výhodu. Obaja majú dostatočné schopnosti. Lewis to už dokázal, ale myslím si, že aj Max na to má. Na svojich pleciach má veľmi pokojnú hlavu. Tento rok to dokázal v niekoľkých prípadoch,” poznamenal netušiac, že v nedeľu sa to opäť potvrdí.

Ricciardo ako nezainteresovaný pozorovateľ tohto súboja si ho užíva. “Teraz sa to dostalo do bodu, keď som už len zvedavý, ako to celé dopadne. Samozrejme, ja nie som súčasťou tohto súboja. Z fanúšikovskej perspektívy chcete, aby sa rozhodovalo až na konci,” konštatuje a na záver v krátkosti pouvažoval, či Verstappen skutočne môže získať prvý titul. “Celý rok boli na rovnakej úrovni, čo sa dobre sledovalo. Myslím si, že Max na to má. Čas povie viac.”

Súvisiace články

Diskusia