logo F1online.sk

Vysmiaty Ricciardo si splnil detský sen

Daniel Ricciardo
© Twitter/Zak Brown
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2021

Daniel Ricciardo vyhral Veľkú cenu Talianska. Zároveň vďaka tomu vyhral aj stávku so svojim šéfom Zakom Brownom, ktorý pred sezónou prehlásil, že ak sa Austrálčan v tomto roku dostane s McLarenom na pódium, bude si môcť zajazdiť s autom legendy NASCAR Dalea Earnhardta.

Jedná sa o Chevrolet Monte Carlo z roku 1984. Ten je súčasťou Brownovej exkluzívnej súkromnej zbierky automobilov. Americký biznismen svoje slovo splnil a auto doviezol na okruh v Austine. Tam Daniel zažil niečo, na čo do konca života nezabudne. Niet divu, že bol po celú dobu vysmiaty ako „lečo“.

A čo viac, Ricciardo si s týmto autom ešte raz zajazdí. Prvýkrát sa previezol v sobotu pred začiatkom tretieho tréningu, za volant však opäť zasadne v nedeľu ráno pred pretekmi.

„Je to naozaj výnimočné auto,“ povedal na adresu svojej pýchy Brown, ktorý ho kúpil pred troma rokmi. „Svoj život začalo v roku 1983. Je to vlastne auto Rickyho Rudda, ktorý s ním vyhral v Riverside. Na tých pretekoch som vtedy dokonca bol osobne. Potom bolo prerobené pre Dalea Earnhardta, ktorý s ním v rokoch 1984 a 1985 vyhral niekoľko pretekov.“

„Priviezli sme ho až z Anglicka a Daniel sa môže zviesť. Absolvoval tiež prípravu sedačky, ktorá bola viac než len uistením sa, že mu padnú bezpečnostné pásy,“ dodal Brown.

Súvisiace články