logo F1online.sk

Horner: V nedeľu budeme chodiť do kostola

Max Verstappen a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko17. 10. 2021

Do konca aktuálnej sezóny nám ostáva 6 podujatí a nie všetky z nich by mohli vyhovovať aktuálnemu lídrovi Maxovi Verstappenovi a jeho monopostu Red Bull. Šéf tímu Christian Horner sa už uchýlil aj k úsmevnému vyjadreniu, že v nedeľu budú chodiť do kostola.

Medzi tri neznáme, ktoré nás čakajú, patrí katarský okruh Losail a tiež nový okruh v Saudskej Arábii. Okruh Yas Marina v Abú Zabí aktuálne takisto prechádza rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá úplne zmení spôsob, akým tímy pristupujú k svojim nastaveniam.

„Každú druhú nedeľu pôjdeme do kostola a uvidíme, čo sa stane!“ povedal Horner pre zástupcov médií po Veľkej cene Turecka 2021.

„Urobíme si simuláciu, urobíme si domácu úlohu a odvedieme tú najlepšiu prácu, akú budeme vedieť. Urobíme čo možno najväčší prieskum týchto miest a odtiaľ začneme. Myslím, že na to musíme ísť preteky po pretekoch,“ pokračoval šéf tímu Red Bull.

„Maximalizovali sme body na okruhoch, na ktorých bol Mercedes v poslednom období neuveriteľne silný, takže to bolo trochu pozitívne,“ zhodnotil Christian Horner.

V Turecku vyhral Valtteri Bottas a stal sa tak už šiestym víťazom pretekov v prebiehajúcej sezóne. Prekvapivé víťazstvá však môžu prísť aj na konci sezóny, čo nevylučuje ani Horner.

„Myslím si, že to bola jedna z veľkých vecí sezóny, rôzni víťazi, ktorých sme mali. Zdá sa, že je škoda to na budúci rok skutočne meniť!“ narážal 47-ročný Brit na schválené zmeny pravidiel od roku 2022.

„Pravdepodobne sa opäť vyskytnú nejaké tie náhodné situácie, sankcie za motory môžu hrať svoju rolu a budú hrať úlohu aj v budúcich pretekoch a kľúčovým faktorom môže byť aj počasie. Takže bude fascinujúce sledovať, ako sa to všetko vyvinie, počas nasledujúcich dvoch mesiacov,“ uzavrel svoje vyjadrenia Christian Horner.

Súvisiace články