logo F1online.sk

Ricciardo dúfa, že problémy z Turecka sa neprenesú aj do Austinu

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 10. 2021

Austrálsky pilot Daniel Ricciardo sa od svojho príchodu do McLarenu pomerne trápi. Nečakané víťazstvo na tohtoročnom podujatí v Taliansku podčiarklo jeho nekonzistentné výkony. Ricciardo však dúfa, že problémy z posledných pretekov v Turecku sa neprenesú aj do amerického Austinu.

V Turecku mal Ricciardo smolu už v kvalifikácii, kde sa nedostal ani cez prvú časť. McLaren tak pristúpil k výmene motora a po štarte z konca štartového poľa to Austrálčan dotiahol na konečné 13. miesto.

„Nechcem tento víkend prehliadnuť, ale povedzme, že z pohľadu trajektórie, chcem ho ‚pustiť z hlavy,‘“ povedal Ricciardo pre médiá po Veľkej cene Turecka 2021.

„Nechcem, aby nám to zhoršilo náladu. Je to jeden z tých víkendov, ktoré neboli dobré,“ pokračoval 32-ročný pilot tímu McLaren.

„Viem, že sa budeme rozprávať, skôr než odtiaľto odletíme, takže dúfam, že dáme na stôl trochu informácií a pokúsime sa niečo naučiť,“ prezradil Daniel Ricciardo.

„Ale nechcem, aby tento víkend ovplyvnil našu dynamiku. Je to len jeden z tých dní. Takže pokiaľ sa budeme môcť učiť, budeme pokračovať,“ zhodnotil aktuálne ôsmy jazdec priebežného rebríčka.

Pred nami je Veľká cena USA 2021 v americkom Austine a Ricciardo verí, že sa v tíme poučia zo svojich chýb. Austrálsky pilot je presvedčený, že McLaren sa tam môže vrátiť a byť konkurencieschopný.

„Myslím si, že určite existujú oblasti, v ktorých budeme dobrí,“ zhodnotil Daniel Ricciardo.

„Prvý sektor, v ktorom by sme mali byť v poriadku, celkom rýchle zákruty, myslím si, že budeme slušní. Všetky ‚vlásočnice‘ by mali byť v poriadku, dobre brzdíme,“ pokračoval austrálsky pretekár.

„Niektoré (zákruty) z posledného sektora by nám mohli trochu ublížiť, ale pozrite sa, myslím si, že sa vrátime do konkurencieschopnej pozície,“ uzatvára Ricciardo. „Dúfame, že bude 38 stupňov, horúco, všetci sa budú potiť a my si to budeme užívať.“

Súvisiace články