logo F1online.sk

Alonso sa ospravedlňuje Schumacherovi, ľutuje kolíziu s Gaslym

Fernando Alonso a Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala11. 10. 2021

Fernando Alonso v nedeľu štartoval zo skvelej piatej priečky, no už po prvých dvoch kolách bolo jasné, že ak získa nejaké body, tak len s veľkým šťastím. Zaplietol sa do dvoch incidentov, ktoré ho v konečnom dôsledku odsunuli do druhej desiatky.

Už po prvej zákrute sa Fernando Alonso ocitol v hodinách, keď ho roztočil Pierre Gasly. Španiel okamžite označil Francúza za hlupáka, no po pretekoch sa upokojil a volil miernejšie vyjadrenia, hoci komisári uznali Gaslyho vinným za celú kolíziu.

“V prvej zákrute je to v takýchto podmienkach vždy náročné,” uznal Fernando Alonso po pretekoch. “Bolo to prvýkrát, čo sme sa všetci stretli na trati na mokrých pneumatikách. Také veci sa stanú. Žiaľ, dnes sa to stalo nám, keď sme boli v prvej päťke.”

Tým sa Alonsove problémy neskončili. O pár desiatok sekúnd neskôr sa karta z Alonsovho pohľadu obrátila, keď pre zmenu on roztočil Micka Schumachera. A podobne ako Gasly dostal päťsekundovú penalizáciu.

Alonso po pretekoch vyhľadal Micka Schumachera a objímajúc ho sa mu ospravedlňoval. “Žiaľ, dotkli sme sa. Roztočil sa a ja som dostal trest. Samozrejme, prijímam ho. Je mi ľúto tej kolízie s ním. Samozrejme, došlo k nej len kvôli tomu, že som bol štrnásty. Nemal som byť na tej pozícii.”

“Šťastie nás tento rok obchádza obrovským oblúkom. Tipujem, že si nadbiehame už aj na budúci rok,” trpko sa pousmial majster sveta z rokov 2005 a 2006. “Je to frustrujúce. Keď nie sme konkurencieschopní, tak máme nudné preteky. A keď sme konkurencieschopní, tak sa počasie ide zblázniť a dejú sa šialené veci.”

Svoj päťsekundový trest si Alonso odpykal počas zastávky v boxoch v 30. kole. V zostávajúcej časti pretekov sa mu nedarilo prepracovať sa vyššie a nakoniec skončil so stratou jedného kola na šestnástom mieste.

“Z historického pohľadu tento rok nie sme takí konkurencieschopní na intermediálkach. Dnes sme na nich odjazdili celé preteky. Gumy do sucha sme ani len neobuli. Takže musíme zlepšiť svoju konkurencieschopnosť na tejto zmesi,” uzavrel Veľkú cenu Turecka Alonso.

Súvisiace články