logo F1online.sk

Horner: Zúfalo potrebujeme, aby bol Pérez vpredu

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 10. 2021

Sergiovi Pérezovi prostredná časť sezóny absolútne nevyšla. Takto to však pokračovať nemôže, ak chcú červení býci pomýšľať na jazdecký titul, o tom konštruktérskom ani nehovoriac. Podľa Christiana Hornera je kľúčové, aby sa Pérez vrátil na popredné pozície a zbieral body.

Mexickému pretekárovi sa len málokedy podarilo prekonať Maxa Verstappena, či byť na jeho úrovni. To však Red Bull od Péreza ani nepožaduje, postačí mu, ak začne o čosi výraznejšie prispievať na bodové konto stajne. V tomto smere zatiaľ podáva neuspokojivé výkony, čo dokazuje i fakt, že v jazdeckom poradí je až piaty. Na Landa Norrisa mu chýba devätnásť bodov.

“Myslím, že v posledných šiestich pretekoch nazbieral šestnásť bodov,” pripomenul hrozivo znejúcu štatistiku Sergia Péreza jeho šéf Christian Horner. “Bola to kombinácia nešťastia a ďalších smolných momentov. V zostávajúcich pretekoch ho však zúfalo potrebujeme vpredu.”

“V posledných dvoch pretekoch mohol skončiť na pódiu. V Monze sme však mali problémy s limitmi trate. V Soči mal zas pomalú zastávku v boxoch a, samozrejme, voľba pneumatík sa ukázala ako nesprávna,” vrátil sa k záveru Veľkej ceny Ruska. “Mohlo to teda v jeho prípade dopadnúť aj inak, ale som si istý, že sa to v posledných siedmich pretekoch vyrieši.”

Red Bull bude musieť zabrať hneď v Turecku. V piatok obaja piloti strácali na Mercedes, keďže červení býci bojovali s výrazne nedotáčavým monopostom. Horner uznal, že očakávania Red Bullu “boli vzdialené realite”, no verí, že inžinieri nájdu spôsob, ako monopost nastaviť k spokojnosti oboch jazdcov.

“Charakteristiky okruhu sú iné ako pred dvanástimi mesiacmi. Myslím si však, že ide len o to, ako nastaviť monopost na tento asfalt, na to, ako sa správa a na charakter tohto okruhu,” doplnil Horner.

Súvisiace články