logo F1online.sk

Capito dúfa, že Red Bull uvoľní Albona čo najskôr

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2021

V roku 2022 nahradí Georgea Russella v kokpite Williamsu jeho dobrý kamarát Alexander Albon. Ten v súčasnosti s tímom nijak nespolupracuje, pretože plní povinnosti testovacieho a rezervného jazdca Red Bullu. V tejto pozícii zotrvá minimálne do skončenia záverečnej Veľkej ceny Abú Zabí. Šéf Williamsu Jost Capito preto dúfa, že hneď po skončení posledného podujatia si to Alex namieri priamo do továrne v Grove.

Po posledných pretekoch sezóny by Albonove pracovné povinnosti v Milton Keynes mali skončiť. Formálne síce má zmluvu do 31. decembra, ale Red Bull ho pochopiteľne nebude chcieť zapojiť do práce na novom monoposte pre rok 2022, keďže v tom roku bude plnohodnotným pilotom tímu Williams.

Na otázku, kedy Albon začne pracovať pre Williams, Capito odpovedal: „Myslím, že to bude po posledných pretekoch.“

„Kontrakt síce máme až od januára, ale opýtame sa Red Bullu, čo budeme po skončení sezóny robiť. Pomáha tímu na simulátore a po posledných pretekoch už takéto povinnosti mať nebude. Budeme teda riešiť, či by sa k nám hneď po posledných pretekoch mohol pripojiť,“ hovorí Capito.

Albon je momentálne veľmi zaneprázdneným mužom. Sám rodák z Londýna po podpise zmluvy s Williamsom priznal, že osobne navštívil továreň v Grove, ale na vytváranie nejakých väzieb nebol čas. Komunikácia medzi ním a jeho budúcim tímom momentálne neprebieha.

„Ani veľmi nie, pretože stále pracuje pre Red Bull a veľa času trávi na simulátore,“ hovorí Capito. „Jeho kontrakt vyprší na konci roka, takže ak sa o niečom bavíme, sú to skôr osobné veci než technické. Udržiavame tieto dve záležitosti oddelené.“

Veľa sa hovorilo o Albonových väzbách na Red Bull. Stajňa z Milton Keynes ho zo svojich služieb uvoľnila, ale nie celkom. Ak by po ňom totiž Helmut Marko zatúžil a bude ho chcieť mať vo svojom tíme v roku 2023, bude mať na jeho služby prednostné právo. Aspoň tak to novinárom vysvetlil Christian Horner. V roku 2022 však bude Alex plnohodnotným jazdcom Williamsu s Red Bullom ako svojim sponzorom.

„Nebudeme hovoriť o podrobnostiach. Povieme len, že bude jazdcom Williamsu bez kontraktu s Red Bullom. Ten bude iba jeho osobným sponzorom. Podporovali ho počas celej jeho kariéry a Alex má právo na osobných sponzorov. Neexistuje však žiadne prepojenie medzi Williamsom a Red Bullom,“ vysvetlil Capito.

Súvisiace články