logo F1online.skF1online.sk

Horner: Lewis miluje tieto hry, no Max sa do nich nenechá vtiahnuť

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 10. 2021

Aj keď Lewis Hamilton v rozhovoroch pre médiá tvrdí, že on na víťazstvo v šampionáte nepotrebuje hrať žiadne hry, Christian Horner má z jeho správania úplne iný pocit. Ubezpečuje však, že Max Verstappen sa do toho nenechá zatiahnuť a nepomôže tak Hamiltonovi uvoľniť tlak, ktorého sa týmto spôsobom snaží zbaviť.

Azda posledný pokus o psychologickú hru, ak by sme ho tak mohli nazvať, sme videli pred poslednými pretekmi v Soči. Lewis Hamilton vo štvrtok veľmi živo vysvetľoval, aké je ťažké získať prvý majstrovský titul, keď pilot ešte nemá dostatok skúseností s obrovským tlakom, ktorý sa k záveru ročníka stupňuje. To má byť prípad Maxa Verstappena.

Christian Horner však v rozhovore pre agentúru PA uviedol, že sa Hamiltonových psychologických výpadov neobáva. “Lewis miluje to, keď sa snaží zahrávať s mysľami ostatných, ale Max sa do toho skrátka nedá vtiahnuť.”

Hamiltonove ťahy vraj čosi vypovedajú o ňom. “Keď na niekoho ukážete prstom, tri prsty ukazujú na vás. Lewis je tým, kto naozaj pociťuje tlak. Bojuje o to, aby sa stal najúspešnejším pilotom všetkých čias, je obhajcom titulu. Max má 23 rokov a ešte toho veľa pred sebou. Do tejto sezóny vstupoval ako outsider. On si to skrátka užíva, to pretekanie, tie výzvy, to on bude tvoriť nasledujúcu generáciu.”

“Oni sú dve úplne odlišné osobnosti. Max je ten typ chlapíka, ktorého celý život sa točí okolo pretekania, a keď nepreteká na trati, tak preteká online. Lewis vedie úplne iný život,” analyzuje Christian Horner.

V tohtoročnom boji o titul určite hrajú prím Lewis Hamilton a Max Verstappen, no obrovské úlohy majú v tomto predstavení aj ich šéfovia Toto Wolff a Christian Horner, ktorí si v mediách pravidelne vymieňajú ostré odkazy. Najmä Toto Wolff vraj v tomto smere ťahá nadčasy.

Podľa Christiana Hornera je aj jasné prečo: Až doteraz nič také robiť nemusel. “Keď sme bojovali v šampionáte proti McLarenu a jazdil za nich Lewis, alebo keď sme bojovali proti Ferrari s Fernandom Alonsom a Stefanom Domenicalim, tak atmosféra bola úplne iná,” spomína na roky 2010 až 2013 šéf Red Bullu.

A aká je teraz? “Teraz mám pocit väčšieho politizovania, v zákulisí sa toho deje oveľa viac. Na konci roka si bude musieť FIA dôkladne prečistiť inbox od toľkých správ od Tota,” uťahuje si zo snáh Mercedesu zakázať flexibilné krídla či spomaliť zastávky v boxoch.

“Toto ešte nikdy nebol v pozícii, keď by naňho niekto tlačil. Od Rossa Brawna zdedil veľmi konkurencieschopný tím a odviedol dobrú robotu, že to udržal, ale toto je prvýkrát, čo čelí takému tlaku. A ľudia reagujú na tlak rôzne,” odkázal Horner.

Súvisiace články

Diskusia