logo F1online.sk

Verstappen v Rusku vymení pohonnú jednotku, odštartuje posledný

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Koniec špekulácií. Nútená výmena pohonnej jednotky na monoposte Maxa Verstappena sa uskutoční v Soči. Rozhodnutie tímu padlo v piatok aj s ohľadom na neistú predpoveď počasia. V sobotu by malo silno pršať a nový motor bolo nevyhnutné vyskúšať na suchej trati. Holanďan tak do Veľkej ceny Ruska odštartuje z posledného miesta.

V Red Bulle vedeli, že to skôr či neskôr príde. Tvrdá nehoda v Silverstone nenávratne zničila jednu pohonnú jednotku Maxa Verstappena a v tíme si rýchlo spočítali, že budú musieť neskôr v sezóne akceptovať trest. Voľba napokon padla na Veľkú cenu Ruska, kde si mal Holanďan beztak odpykať penalizáciu za zapríčinenie nehody na Veľkej cene Talianska.

Vďaka tomuto kroku Red Bullu sa posunie o jedno miesto vpred Charles Leclerc. Monacký pretekár tento víkend taktiež vymenil motor. Vďaka penalizácii pre Verstappena sa tak posunie z dvadsiateho na devätnáste miesto.

Šéf Red Bullu Christian Horner novinárom potvrdil, že kľúčovú rolu zohrala v rozhodovacom procese predpoveď počasia. Ak sa tretí tréning vôbec uskutoční, celkom istotne nebude suchý. Bolo preto nevyhnutné nový motor vyskúšať v druhom tréningu, aby sa v tíme uistili, že všetko funguje správne.

Veľká cena Ruska vo svojej sedemročnej histórii nepozná iného víťaza než tím Mercedes. Štyrikrát tu zvíťazil Lewis Hamilton, dvakrát Valtteri Bottas a raz Nico Rosberg. Zdá sa, že lídrovi Pohára konštruktérov nestojí nič v ceste za v poradí ôsmym triumfom.

Súvisiace články