logo F1online.sk

Räikkönen je späť! Preteky v Holandsku a Taliansku vraj príliš nesledoval

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Kimi Räikkönen sa po niekoľkotýždňovej absencii zapríčinenej COVID-om vracia späť do kokpitu. Na podujatiach v Holandsku a Taliansku ho zastupoval Robert Kubica. Fínsky pretekár vo štvrtok pred novinármi v Rusku priznal, že počínanie svojho zástupcu príliš nesledoval.

Pozitívny test na COVID-19 prišiel v sobotu ráno počas Veľkej ceny Holandska. Iceman musel okamžite opustiť svoj tím a karanténu absolvoval v pohodlí domova. Možno by ste povedali, že ničnerobenie primälo Kimiho si aspoň pozrieť preteky, ktorých sa nemohol kvôli COVID-u zúčastniť. Opak je však pravdou.

„Nie, nevidel som ich celé. Bol som zaneprázdnený, ale už ani neviem, čo sa vlastne stalo,“ priznal Räikkönen, ktorý týmto vyjadrením potvrdil, že starý dobrý Kimi je späť.

„Sledoval som štart a sem-tam zopár kôl v priebehu pretekov,“ dodal Iceman.

Ten novinárom potvrdil, že je zdravý a cíti sa dobre. Čaká ho posledných osem veľkých cien v jeho kariére vo Formule 1 a chce z nich vyťažiť čo možno najlepší výsledok.

„Som rád, že som späť v aute. Nikto samozrejme nechce byť pozitívne testovaný, ale stane sa a pravidlá treba dodržiavať. To je však už história, teraz sa plne sústredím na Soči,“ vyhlásil Räikkönen.

„Tím ukázal v posledných pretekoch dobrý potenciál, ktorý potrebujeme premeniť na výsledky. Nemyslím si, že pocit po mojom návrate bude nejak odlišný. Chcem pokračovať vo svojej práci a dúfam, že nás čakajú dobré preteky.“

Robert Kubica a Antonio Giovinazzi na tom v Holandsku a Taliansku neboli najhoršie. Najmä taliansky pretekár dokázal dvakrát po sebe postúpiť do Q3. Dobre rozbehnutý víkend však nedotiahol do bodového konca.

„Pochopiteľne, obaja mohli dosiahnuť lepší výsledok, ale tak to niekedy chodí. Urobili však maximum a tento víkend to skúsime znova,“ dodal Räikkönen.

Súvisiace články