logo F1online.sk

Práce na Red Bull Powertrains napredujú: Dokončuje sa strecha, dynamometre dorazia čoskoro

Dáždnik Red Bullu, ilustračné
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 9. 2021

Odvážny projekt Red Bullu, ktorý má z tímu výrobcov energetických nápojov urobiť skutočný továrenský tím. V Milton Keynes čelili posmechu už pri svojom príchode do Formuly 1 v roku 2005, podobný skepticizmus počúvame aj na adresu projektu Red Bull Powertrains, ktorého úlohou bude vyrábať a vyvíjať pohonné jednotky pre tento tím. Plán je to veľmi odvážny a od svojho dokončenia má stále ďaleko, no šéf stajne Christian Horner srší optimizmom.

Potrebujete zariadenia, potrebujete ľudí, potrebujete know-how a v neposlednom rade, potrebujete peniaze. Zdá sa, že nič z toho nerobí Red Bullu problém a cítiť všadeprítomný optimizmus.

„Tento projekt každým týždňom naberá na obrátkach. Stavba pokračuje a je naozaj skvelé vidieť, ako nová budova naberá kontúry,“ prehlásil Christian Horner, ktorého cituje Pitpass. „Práve prebiehajú práce na strešnej krytine a dodávky dynamometrov začnú budúci mesiac. Všetko sa to skladá dohromady a vyvíjame v tomto smere enormné úsilie.“

Cieľ projektu Red Bull Powertrains však presahuje postavenie jednej budovy a udržiavanie pohonných jednotiek Hondy v čase zmrazenia vývoja motorov. Ambície Red Bullu sú podobné ako v roku 2005, keď tento tím vstúpil do Formuly 1. Reakcie verejnosti boli v tom čase skeptické, podobne je tomu aj teraz, keď sa realizuje projekt vlastnej motorárne „malinovkárov“.

„Náš projekt pritiahol niekoľko veľkých talentov a tiež razíme politiku zameranú na mládež, ktorá umožní absolventom a študentom pripojiť sa k nám,“ povedal Horner.

„Chceme dať šancu mladým a hľadáme kandidátov, ktorí uvažujú inak a pochádzajú z odlišných prostredí. Založíme tiež niekoľko štipendijných fondov. Je to naozaj skvelá príležitosť a sledovať záujem oň spolu s niekoľkými jednotlivcami veľkého kalibru je vskutku vzrušujúce,“ dodal boss Red Bullu.

Súvisiace články