logo F1online.sk

Horner: Objektívne je to 50 na 50

Max Verstappen a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2021

Veľká cena Talianska sa nám postarala o ďalší kontroverzný moment, o ktorom sa bude ešte nejaký ten týždeň diskutovať. Už vieme, že Max Verstappen bol označený za vinníka nehody a príde o tri miesta na štarte Veľkej ceny Ruska. V každom prípade nám je asi všetkým jasné, aký názor bude mať na danú situáciu Christian Horner.

Rovnako tak nám je jasné, aký názor má na danú situáciu jeho náprotivok Toto Wolff, ktorý počínanie Verstappena označil za „taktický faul“.

„Som sklamaný z toho, že Toto to označil za profesionálny faul,“ povedal Horner pred mikrofónmi Sky Sports. „Podľa mňa to bol pretekársky incident a našťastie sa nikomu nič nestalo.“

„Myslím si, že Max urobil dosť, aby dostal trochu viac miesta na ľavej strane v druhej zákrute. Podľa mňa môžete argumentovať z oboch strán, ak zvolíte tú strednú cestu, tak to bol pretekársky incident. Môžete povedať, že Max sa mohol posunúť ešte o niečo doľava a môžete tiež tvrdiť, že Lewis mu mal nechať viac priestoru.“

Komisári to už rozlúskli a Max za svoje počínanie príde na štarte Veľkej ceny Ruska o tri miesta. Dôsledky i škoda sa už stali a ani jeden z pretekárov si z dnešnej veľkej ceny neodnesie žiadne body. Verstappen teda v Monze vlastne „zarobil“ dva body za druhé miesto v sobotnom šprinte, no v Rusku bude jeho hlavnou úlohou len limitovať škody.

„Nechápem, ako môže niekto pri takomto incidente obviňovať viac jedného ako druhého. Samozrejme, že sa budem zastávať Maxa a tvrdiť, že mal dostať viac priestoru. Na druhej strane je tiež pochopiteľné, keď Lewis argumentuje opačne. Objektívne je to incident 50 na 50. Skrátka pretekársky incident,“ vyhlásil Horner, ktorý s výsledkom Veľkej ceny Talianska pochopiteľne spokojný nebol.

„Určite som frustrovaný, pretože si myslím, že sme dnes mali dobré auto, ktoré mohlo byť aspoň na pódiu alebo aj vyzvať Daniela v súboji o víťazstvo,“ myslí si Horner.

„Podľa mňa je po dnešku najdôležitejšie, že svätožiara odviedla svoju prácu. Bola to veľmi nepríjemná nehoda, našťastie, nikto sa nezranil,“ dodal boss Red Bullu.