logo F1online.sk

Bottasa mrzí, že si nepripisuje zisk pole position

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2021

Valtteri Bottas si v doterajšom priebehu víkendu pole position vybojoval akoby dvakrát. Prvýkrát, keď triumfoval v kvalifikácii, a následne aj v šprinte. Pole position i napriek tomu nezíska, keďže v nedeľu z prvého miesta nemôže odštartovať kvôli trestu. Bottasa to aj trochu hnevá.

Mercedes zajtra nebude mať v prvom rade ani jedného svojho zástupcu. Lewis Hamilton sa o to pripravil na štarte, kde sa prepadol, a o osude Valtteriho Bottasa bolo rozhodnuté už v piatok. Na konci tréningu si inžinieri všimli isté nezrovnalosti na dátach Bottasovej pohonnej jednotky, a keďže nemali čas na to, aby skúmali príčinu, rozhodli sa ju kompletne vymeniť, na čo bolo pred kvalifikáciou dosť času. Strieborné šípy boli po problémoch Lewisa Hamiltona v Zandvoorte obzvlášť opatrné.

Pole position si tým pádom pripisuje Max Verstappen. “Určite je to mrzuté, keďže som mal dobré dva dni. Ale takéto veci nemám vo svojich rukách, takže nebudem mrhať energiou a nebudem príliš negatívny, pretože s tým nemôžem spraviť absolútne nič. Môžem urobiť jediné; zajtra vydať zo seba všetko a ísť naplno.”

“Avšak, aspoň som získal pár bodov. Každý bod sa počíta. Mne osobne ale aj nám ako tímu. A tiež krásnu medailu,” pousmial sa Valtteri Bottas, ktorý má doposiaľ za sebou podľa svojich slov “perfektný” víkend.

Aký má pocit z toho, že v nedeľu bude štartovať posledný? Navyše sa zrejme bude trápiť podobne ako dnes Hamilton… “Čo mám na to povedať? Doteraz to bol perfektný víkend a potom dostanem penalizáciu. Aj také veci sa stanú.”

“Je však dobré vidieť, že tu máme silné auto, dobrú rýchlosť. Zajtra budem bojovať, aby som sa vyšplhal čo najvyššie, ako budem môcť,” dodáva Bottas, ktorému v tíme pri hladkom priebehu nedele tipovali štvrté miesto. Na vyššiu priečku by si totižto musel poradiť s McLarenom, ktorý je vraj “pekelne” rýchly. “Získať pódium je možné. Všetko je možné, ak mám byť úprimný. Pozrime sa na minuloročné preteky, čo sa stalo. Nikdy neviete, takže budem na to tlačiť.”

Súvisiace články