logo F1online.sk

Leclerc verí, že sa problémy s motorom podarilo odstrániť

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2021

Charles Leclerc v piatok obsadil ôsmu priečku, s ktorou koniec-koncov môže byť spokojný. V prvej polovici kvalifikácie totižto bojoval s pohonnou jednotkou, kvôli ktorej mal výrazné problémy pri brzdení. Tie sa, našťastie, postupne darilo odstraňovať.

Monačan sa vo vysielačke ozval počas úvodnej časti kvalifikácie so žiadosťou, aby tím skontroloval jeho agregát. Komplikácie mala spôsobovať motorová brzda. Inžinieri sa pustili do odstraňovania problému, no to chvíľu trvalo. V Q2 Leclerc stále bojoval so svojím monopostom, hoci už len v niektorých fázach zákrut.

“Kvalifikácia bola pre mňa naozaj ťažká,” vyspovedali Charlesa Leclerca novinári. “Počas kvalifikácie sme mali problémy s manažmentom motorovej brzdy. Situácia bola obzvlášť náročná počas Q1, ale do Q3 sa mierne zlepšila a v sobotu by malo byť všetko v poriadku.”

“Keď vezmeme do úvahy toto všetko, ôsme miesto je dobrý výsledok. Pokúsime sa získať nejaké pozície v šprintovej kvalifikácii, aby sme si zaistili dobré miesto na štarte do nedeľných pretekov,” avizuje pilot, ktorý už v Monze dokázal zvíťaziť.

Leclercov kolega Carlos Sainz mal o čosi pokojnejší piatok a vo výsledkovej listine sa umiestnil o jednu pozíciu vyššie. Keď si to porovnáme s minuloročnými výsledkami zo soboty, kedy Scuderia obsadila len trináste a sedemnáste miesto, zbadáme veľký pokrok.

“V porovnaní s minulým rokom sme dosiahli veľký progres. Treba si spomenúť na to, že vlani jedno auto vypadlo už v Q1, to druhé skončilo na trinástej priečke,” komentuje Carlos Sainz. “V priebehu roka sme teda na takomto type okruhu, ktorý nevyhovuje charakteristikám nášho auta, spravili krok vpred. Ale stále chceme viac a budeme pokračovať v práci.”

Španiel je preto spokojný, väčšie ambície bude mať až v budúcnosti. “Podarilo sa nám odjazdiť pár dobrých kôl. Medzi mnou a Charlesom to bolo veľmi tesné. Poukazuje to na to, že auto je skrátka na tejto pozícii. V budúcnosti budeme chcieť viac, ale toto je všetko, čo máme k dispozícii dnes.”

Súvisiace články