logo F1online.sk

Wolff: Nesprávne načasovanie

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 9. 2021

Strategická bitka v Holandsku sa skončila. Mercedes naozaj skúsil všetko, dvakrát sa pokúšal o undercut, ale ani raz to nevyšlo. V prvom prípade nevyšla mechanikom výmena pneumatík, ktorá trvala okolo 3,6 sekundy, v tom druhom poslali stratégovia Mercedesu Lewisa Hamiltona priamo do vláčika o kolo pomalších jazdcov.

Mercedes to myslel dobre, len prevedenie im v Holandsku akosi nevyšlo. Mrzieť ich môže hlavne tá druhá zastávka, keďže v čase druhého pitstopu boli k Verstappenovi predsa len o trochu bližšie. Avšak vo finále sa to vôbec nepodarilo a Hamilton strávil v jazde za pomalšími autami takmer celé dva sektory.

„Myslím, že sme k tomu undercutu trochu pričuchli pri tej druhej zastávke,“ povedal po pretekoch Toto Wolff. „Nedokázali sme ho však správne načasovať. Po bitke je však každý generál a po skončení pretekov už viete, čo bolo lepšie.“

„Nečakali sme, že v Red Bulle obujú tvrdé pneumatiky, pretože tie boli menšou neznámou. V piatok sme hardy vôbec nevyskúšali a mysleli sme si, že zo začiatku pretekov na nich dokážeme zatlačiť na softoch. Ale je to tak, ako to je,“ dodal Wolff.

Ostatné tímy sa tvrdých pneumatík tak nebáli. Celkovo ich vyskúšalo štrnásť pretekárov, vrátane Verstappena a oboch Ferrari. Red Bull ich zrejme nasadil aj z dôvodu, že nemal k dispozícii dostatočne čerstvé stredne tvrdé gumy. Scuderia naopak slovami svojho šéfa išla na istotu.

„Myslím, že hardy boli trochu risk. Na tempe Ferrari sme mohli vidieť, že im to s nimi išlo dobre, ale stále to bolo pre nás nepreskúmané územie, pretože sme ich naozaj vôbec nevyskúšali,“ dodal Wolff.

Súvisiace články