logo F1online.sk

Hamilton toho veľa nenajazdil. Nie je to koniec sveta, upokojuje

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2021

Lewis Hamilton po piatkových tréningoch uznal, že pred zvyškom víkendu nie je v optimálnej pozícii, veď v piatok odjazdil len časť prvého a ten druhý takmer celý vynechal. I napriek tomu však zostáva pokojný.

V druhom tréningu mal Lewis Hamilton na svojom konte len tri kolá. Uprostred jázd totižto musel odstaviť svoj monopost po tom, čo Mercedes objavil isté anomálie v olejovom systéme. Dobrou správou je, že Hamilton mal vo svojom monoposte staručkú pohonnú jednotku z úplného úvodu sezóny, zlou sú zas chýbajúce kilometre.

“Skrátka som prišiel o výkon a povedali mi, aby som zastavil,” v krátkosti zhrnul zlomový moment Hamilton. “Nie je to koniec sveta. Dnes máme krásny deň z pohľadu počasia, je skvelé vidieť ten dav. Je tu toľko ľudí, je super vidieť energiu, ktorú holandskí fanúšikovia prinášajú.”

“Dnes ráno sme kvôli tej červenej vlajke mohli jazdiť len nejakých 20 minút, takže to nás trochu brzdí. Valtteri mal však dobrý tréning, takže azda sa nám zajtra podarí dobehnúť zameškané,” nádejá sa obhajca majstrovského titulu.

Tešiť ho určite môže fakt, že v prvom tréningu zajazdil zo všetkých najrýchlejší čas. “Áno, určite. Necítil som sa zle. Pred druhým tréningom som spravil pár zmien, no odjazdil som s nimi len jedno kolo. Je teda ťažké vyhodnotiť, čo na tej zmene bolo dobré a čo zlé. Ako som však povedal, Valtteri toho odjazdil veľa. Máme tiež veľa dát na analyzovanie zo všetkých tých dlhých jázd. Väčšina ostatných jazdila dlhé stinty.”

Hamilton sa po piatku usmieval. Prvýkrát od roku 2005 sa totižto vrátil do Zandvoortu, na trať, na ktorej jazdil ešte ako mladík v monopostoch Formuly 3. “Kamarát, toto je impozantná trať! Je naozaj fantastická.”

“Oživilo mi to toľko spomienok z čias, keď som tu bol prvýkrát. Nespomínal som si na to. Vedel som, že to bolo vo Formule 3 skvelé, ale v monoposte F1 je to šialené. Siedmou zákrutou ideme v takej rýchlosti, že fú. Je to skutočný pretekársky okruh.”

“Nemyslím si, že tu budete môcť predbiehať, pretože je to tu o veľkom prítlaku, zákruty sú superrýchle. Pravdepodobne sa v nich nebudeme vedieť nasledovať. Dúfajme však, že budeme mať v nedeľu dobrú stratégiu,” dodal.

Súvisiace články