logo F1online.skF1online.sk

Ocon oslavoval až do rána bieleho: Bol to ťažký pondelok

Esteban Ocon
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2021

Debutové víťazstvo vo Formule 1 treba aj náležite osláviť. Nuž a Esteban Ocon po svojom maďarskom triumfe určite nepotreboval sprievodcu, ktorý by mu povedal, ako na to. Pilot Alpinu vraj v pondelok nastupoval do lietadla úplne rozobratý; v noci nespal ani minútu.

Z Francúzska sa razom stala najúspešnejšia krajina v počte rôznych víťazov za posledný rok. Podobne ako vlani v Monze Pierrovi Gaslymu, aj Estebanovi Oconovi gratulovali športovci, osobnosti F1 či dokonca i francúzsky prezident.

Všetkým však odpisoval na gratulačné esemesky až neskôr, keď ho prešli krušné chvíle po maďarskej párty. “Áno, presne, s celým tímom sme mali dobrú oslavu,” chechtal sa Esteban Ocon na tlačovke. “Stále sme sa zdržiavali v našej bubline a rešpektovali pravidlá ohľadom covidu, no v meste sme mali dobrú párty. Do lietadla som nastupoval bez toho, aby som spal. Bol to dosť ťažký pondelok, ale určite to stálo za to a ak sa to stane opäť, tak si tým celým veľmi rád prejdem zas.”

“Áno, bolo to úžasné a nemohlo to prísť v lepšom momente, keďže sme po tom mali prestávku. Bolo to vynikajúce. Samozrejme, keď trofej dorazila do továrne, tak sme s tímom oslavovali aj cez videokonferenčný hovor, tak to v týchto časoch chodí. Avšak každý člen tímu sa odfotil s trofejou. Vidieť tie zábery bolo mega,” rozplýva sa.

Podľa viacerých bývalých jazdcov F1 Oconovi debutové víťazstvo pomôže najmä po psychickej stránke. Teraz už dobre vie, že má na to vyhrať veľkú cenu F1. Sám Ocon prikyvuje uvedomujúc si, že ak sa jeho stajni naskytne nejaká príležitosť, tak ju určite vie využiť.

“Znamená to veľa, časť môjho sna sa stala skutočnosťou,” pokračoval Ocon. “Jedného dňa sa chcem stať majstrom sveta a ním sa stanete len tak, že budete vyhrávať preteky. Ja som vyhral jedny, čo je už samo osebe skvelým úspechom, ale určite viete, že ich chcem viac.”

“Samozrejme, že to pre mňa veľa znamená. Víťazstvu v tých pretekoch predchádzalo dvadsať rokov práce. Znamená to, že sme pripravení chopiť sa ponúknutých príležitostí. Spravili sme to napríklad vlani v Bahrajne. Stále však musíme pracovať tvrdo, aby sme sa dostali do pozície, z ktorej budeme môcť o tie priečky bojovať pravidelne,” upozornil na záver.

Súvisiace články

Diskusia