logo F1online.skF1online.sk

Alonsovi trvalo “jednu minútu”, kým sa s Alpinom dohodol na roku 2022

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2021

Dnešné správy o tom, že Fernando Alonso zostane v Alpine aj v budúcej sezóne, prekvapili len málokoho. Nuž a potvrdzuje to i dĺžka rokovaní medzi stajňou a Fernandom Alonsom. Podľa Španiela trvali celú jednu minútu.

Dnes už vieme, že “viacročný kontrakt” s Fernandom Alonsom, o ktorom informoval Renault vlani, bol vlastne na jeden rok s možnosťou predĺženia na ďalšiu sezónu. Tím z Enstone si zrejme vybral takéto riešenie ako poistku pre prípad, že by sa Alonsovi po jeho dvojročnej prestávke nedarilo, nuž a Alonso zas takýmto riešením chcel dosiahnuť, aby v F1 pôsobil aj na začiatku novej éry bez nutnosti začínať rokovania od nuly.

“V hlave som to všetko plánoval s ohľadom na rok 2022 a nové pravidlá,” vysvetlil na belgickej tlačovke Fernando Alonso. “To je pravdepodobne aj dôvod, prečo som sa vrátil do športu. Kvôli budúcemu roku. No v prvej polovici sezóny si musíte získať dôveru tímu a odjazdiť dobré preteky.”

“Nešlo tu teda o pochybnosti, kontrakt bol 1+1, takže raz musela nastať chvíľa, kedy sa dohodneme na roku 2022. Ja som veľmi spokojný s mojím tímom a mojím návratom. Teším sa na budúcu sezónu a tím je podľa všetkého spokojný s mojou prácou. Trvalo nám minútu, kým sme prijali rozhodnutie,” prezradil majster sveta z rokov 2005 a 2006.

Alonso si tak razom vyplnil program na celý nasledujúci rok. A hoci stále pomýšľa aj na bájnu Trojkorunu, do ktorej mu zostáva ešte vyhrať Indy500, nateraz sa nechce rozptyľovať ďalšími výzvami, ako tomu bolo pred jeho odchodom z F1.

“Momentálne mu venujem celú svoju pozornosť a plne sa koncentrujem na projekt F1, najmä s ohľadom na nové pravidlá a všetku tu prácu, ktorú musíme pred budúcim rokom spraviť. V budúcnosti uvidíme, ale momentálne si užívam môj comeback,” hovorí o svojich plánoch Alonso. “Myslím si, že od Baku po Silverstone a Maďarsko som už bol na takej úrovni, s ktorou som spokojný. Dúfam, že v druhej polovici sezóny a v budúcej sezóne toho ukážem ešte o čosi viac.”

“Smerom do budúcna uvidíme, či ešte budem spojený s Formulou 1, alebo skúsim iné veci. Zo všetkých výziev, do ktorých som sa pustil mimo F1, som Indy ešte stále neuzavrel, takže to bude na mojom zozname. Avšak momentálne som plne zahľadený do F1,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia