logo F1online.sk

Alonso zostáva, Alpine potvrdil jeho zotrvanie aj pre rok 2022

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2021

Alpine vo štvrtok predpoludním potvrdil, že Fernando Alonso bude pôsobiť vo francúzskom tíme aj v roku 2022. Keďže s Estebanom Oconom podpísal nový trojročný kontrakt už na jar tohto roka, tým je jazdecká dvojica stajne z Enstone jasná: Alonso a Ocon.

Už pri ohlásení návratu Fernanda Alonsa do Formuly 1 Renault vo svojej tlačovej správe uviedol, že ide o viacročný kontrakt. Avšak neskôr sa začalo špekulovať o tom, že nejde o jasnú dvoj- alebo trojročnú zmluvu, ale o jednoročný kontrakt s možnosťou predĺženia.

Dnešné vyhlásenie tímu Alpine naznačuje, že je tomu skutočne tak. “Veľmi nás teší, že môžeme potvrdiť Fernandovo zotrvanie v našom tíme aj pre budúcu sezónu, čím bude tvoriť dvojicu s Estebanom,” hovorí Laurent Rossi, výkonný riaditeľ Alpine. “Pre nás je to perfektná jazdecká dvojica, jedna z najsilnejších na štartovom rošte.”

“Perfektne sa dopĺňa, máme čistý talent a rýchlosť, avšak aj skvelého tímového ducha, ktorý nám v Maďarsku priniesol prvé víťazstvo. Fernando nás ohromuje už odkedy sa na začiatku roka vrátil do športu. Jeho oddanosť, tímová práca a koncentrovanie sa na to, aby z tímu dostal maximum, je niečo výnimočné. Jeho výkon v Maďarsku bol ďalšou ukážkou jeho pretekárskych zručností a všetkým pripomenul, aké má schopnosti,” zneli slová chvály na adresu španielskeho jazdca.

Rossi napokon prezradil, že v Alpine chcú Alonsove skúsenosti využiť i na to, aby pred zmrazením motorového vývoja v roku 2022 dokončili optimalizačnú fázu pohonnej jednotky a šasi s čo najlepšími výsledkami.

Radosť z potvrdenia toho, že v Alpine zostáva, má prirodzene i Alonso. “Od chvíle, čo som sa vrátil do tohto tímu, sa tu cítim ako doma, privítali ma s otvorenou náručou. Je mi potešením opäť pracovať pre jedny z najväčších mozgov nášho športu v Enstone a Viry.”

“Pre všetkých to bola náročná sezóna, avšak ako tím sme ukázali progres. Výsledok, ktorý sme získali v Maďarsku, je toho dobrým príkladom. Do zvyšku sezóny si dávame za cieľ vytvoriť ešte viac pozitívnych spomienok, ale aj s ohľadom na budúci rok a nové pravidlá, ktoré prichádzajú do F1.”

“Bol som veľkým podporovateľom potreby mať vyrovnané štartové pole a zmien v tomto športe. Sezóna 2022 je skvelou príležitosťou. Teším sa na zvyšok ročníka a tiež na to, že v roku 2022 budem pretekať v Alpine po Estebanovom boku,” dodal dvojnásobný šampión.

Súvisiace články