logo F1online.skF1online.sk

Schumacher: Pre mňa a moju rodinu je to špeciálny okamih

Mick Schumacher a Jordan 191
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2021

Presne 30 rokov po otcovom debute na okruhu Spa-Francorchamps sem prichádza jeho syn Mick Schumacher ako plnohodnotný pilot Formuly 1. No ako sám hovorí, teraz smeruje na túto legendárnu trať (a svoju obľúbenú) s cieľom zanechať tu svoju vlastnú stopu.

Premiéra Michaela Schumachera bola vskutku vydarená. S Jordanom sa vo svojej vôbec prvej kvalifikácii umiestnil na siedmom mieste. Z pretekov ho následne vyradila porucha už v prvom kole. Na tomto mýtickom okruhu v ardenských horách sa však sedemnásobnému šampiónovi vždy darilo. V roku 1992 tu s Benettonom zapísal svoje vôbec prvé víťazstvo a celkovo tu na najvyššom stupienku stál šesťkrát.

Aj pre jeho syna Micka má toto miesto zvláštnu auru. V roku 2017 sa tu preháňal s otcovým Benettonom B194 a ešte ako junior tu dokázal aj vyhrať.

„Jazdiť s otcovým Benettonom v Spa v roku 2017 bola úžasná skúsenosť. Teraz, o opäť rokov neskôr, sem idem ako pilot Formuly 1. Je to presne tridsať rokov po tom, čo na tejto trati debutoval môj otec. Pre mňa a moju rodinu to je naozaj špeciálny okamih. Som veľmi šťastný, že tam môžem ísť a zanechať na tejto trati svoju vlastnú stopu,“ povedal Schumacher.

„Spa je za každých okolností môj obľúbených okruh. V roku 2018 som tu vybojoval svoje prvé víťazstvo vo Formule 3, čo odštartovalo moju víťaznú šnúru. Tiež to bola moja prvá pole position v tom roku. Bolo skvelé začať to všetko tam, na mieste, ktoré je pre mňa a moju rodinu také špeciálne. Som rád, že sa tam môžem vrátiť a snáď sa nášmu tímu podarí vytiahnuť niečo z klobúka. To by bolo skvelé,“ povedal Schumacher.

„Určite je to jedna z najnáročnejších tratí – veľmi dlhá, kopcovitá a dýcha históriou. Určite je to jeden z najneobyčajnejších víkendov, aké máme v kalendári, takže sa na to veľmi teším,“ dodal nemecký mladík.

Súvisiace články

Diskusia