logo F1online.skF1online.sk

Oslavy prvého Ricciardovho pódia zmarila diskvalifikácia: Potešilo ma, že mi vyplatili bonus

Daniel Ricciardo
© Daniel Ricciardo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2021

Daniela Ricciarda čaká v Spa kariérny míľnik. Veľká cena Belgicka totiž bude v poradí 200. v jeho kariére. Austrálčan sa síce nenachádza v najveselšej fáze svojej kariéry, no poďme si trochu zaspomínať na jeho začiatky. Po nesmelom debute s HRT a dvoch rokoch v Toro Rosso, dostal v roku 2014 šancu v Red Bulle, ktorú dokázal perfektne využiť. Sezóna 2014 bola v Ricciardovej kariére skutočne prelomovou.

Daniel dokázal v roku 2014 poraziť štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela ako v kvalifikačnom, tak pretekovom porovnaní. Vyhral celkovo trikrát a osemkrát vystúpil na pódium. Vlastne, podarilo sa mu to už pri jeho premiére na domácej Veľkej cene Austrálie, z pretekov však bol napokon diskvalifikovaný pre porušenie pravidiel o prietoku paliva. Nakoniec teda nebolo príliš čo oslavovať, avšak Austrálčan priznal, že drobná party sa na hoteli predsa len zorganizovala.

„Myslím, že vo svojom vnútri som to oslavoval ako úspech. Potvrdil som si, že to mám v sebe a dokážem súperiť s tými najlepšími v čele štartového poľa,“ spomína na svoju prvú veľkú cenu s Red Bullom Ricciardo v podcaste The Fast Line.

„Spomínam si, že v hoteli bolo mnoho mojich známych, zorganizovala sa taká menšia párty. Vaňa bola plná ľadu a drinkov. Mali sme pár pohárikov, ale nemalo to tú pravú atmosféru. Vlastne, keď som tam prišiel, zavolal mi Jonathan Wheatley (športový riaditeľ Red Bullu, pozn. red.) a potvrdil mi to, čo som aj tušil, že napokon príde. Dostal som pár objatí, ale nešli sme až úplne do dna,“ spomína Ricciardo s úsmevom. Ten si tak na svoje prvé pódium musel počkať do Veľkej ceny Španielska.

„Jedna vec ma však rozveselila – toto asi bude málokto čakať, ale myslím si, že im nebude vadiť, keď to poviem – druhý deň mi zavolal Christian a povedal, že mi aj tak vyplatia bonus za zisk pódia. Bolo to od nich pekné a trochu mi to zahojilo rany. Akoby som dostal svoju prvú výplatu v tomto športe. Bol som celkom šťastný,“ spomína Ricciardo.

Toto bol pre Daniela prvý bonus za zisk pódia v kariére. Od toho dňa si vyzdvihol ďalších 31 takýchto „šekov“.

Súvisiace články

Diskusia