logo F1online.skF1online.sk

Norris je rád, že pôsobí serióznejšie. Chce si získať aj dospelých

Lando Norris
© McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala23. 8. 2021

Keď Lando Norris vstupoval do Formuly 1, medzi fanúšikmi si veľmi rýchlo vybudoval povesť zabávača a vtipkára. Postupom času však žartíkov ubúdalo, čo sme si mohli všimnúť najmä v tejto sezóne. Pilot McLarenu tvrdí, že šlo o cielený proces, vďaka ktorému majú fanúšikovia spoznať skutočného Landa Norrisa.

Sociálne siete, memečká či zábavné videá sa stali doménou Landa Norrisa už pred jeho príchodom do Formuly 1. Prvý rok po vstupe do kráľovnej motoršportu zostal verný tomuto receptu, ako si získať fanúšikov, no počas sezóny 2020 si postupne uvedomoval, že ho ľudia kvôli tomu vnímajú ako príliš ľahkovážneho a nedostatočne snaživého. Preto v zime ohlásil, že už sa pri ňom nenasmejeme toľko ako doteraz.

Chcel hľadať kompromis medzi tým, ako si stále udržať mladých fanúšikov, no taktiež si získať tých dlhoročných. “Skrátka som sa snažil byť lepším človekom, snažil som sa ľuďom umožniť, aby ma podporovali a obľúbili si ma,” cituje Landa Norrisa Autosport.

“Nechcem, aby ma ľudia videli len ako zabávača alebo chlapíka, ktorý veci neberie vážne, pretože to nie som ja. Chcem im ukázať, že vynakladám tú snahu. Pracujem veľmi tvrdo, aby som sa zlepšil a zbieral výsledky, ktoré tento rok získavam,” vysvetľuje.

A výsledky sa dostavujú, veď Lando Norris je momentálne na neuveriteľnej tretej priečke jazdeckého šampionátu a ďaleko v prachu za sebou necháva aj Daniela Ricciarda, od ktorého sa čakalo, že trochu zatieni hviezdu mladého Brita.

Vyžiadalo si to veľa energie. “Nič nedostanete zadarmo, no nevedel som dobre upozorniť aj na túto stránku veci. Mám pocit, že približne za posledný rok som to trochu lepšie priblížil,” pokračuje Norris, pri ktorého slovách si možno okamžite spomenúť napríklad na jeho pomoc mechanikom pri rozoberaní monopostu. “Časť z toho som robil pre seba, aby som sa cítil lepšie, a aby som ľuďom umožnil vidieť ma takého, aký som, nie iba toho vtipkára.”

“Ľudia majú radi také fotky a videá, pretože ich rozosmievajú, to chcú vidieť. Vidieť tú tvrdú prácu vás až tak nezaujíma. Na druhej strane však práve ona dá ľuďom dobrý obraz o tom, aký som v skutočnosti človek. To bolo pre mňa dôležité. Zmenil som to teda z osobných dôvodov,” vysvetľuje.

V úvode tejto sezóny Norris oznámil, že sa plánuje trochu stiahnuť zo sociálnych sietí a napríklad na svoj Twitter už osobne neprispieva. Stále ho však môžeme sledovať napríklad na Twitchi, kde pravidelne pridáva videá z jeho herných dobrodružstiev nielen zo sveta motoršportu.

“Som veľmi rád, že mám na Twitchi takú fanúšikovskú základňu pozostávajúcu z mladej generácie,” teší sa Norris. “Avšak chcem byť dostupný a chcem byť tiež tým chlapíkom, ktorého bude podporovať aj staršia generácia, pretože ma budú vnímať ako vyzretejšieho, ako dospelého chlapíka, ktorý skrátka chce podávať dobré výkony, nie iba ako nejakého nezrelého zabávača. Veľká časť toho hľadania balansu je o osobných dôvodoch, ale taktiež o tom vytvorení celkového obrazu a ukázaní tej tvrdej práce.”

Súvisiace články

Diskusia