logo F1online.sk

Mercedes ohlási druhého jazdca až v septembri. Vyberá si medzi Bottasom a Russellom

Toto Wolff
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 8. 2021

Lewis Hamilton už síce svoju novú zmluvu s Mercedesom podpísal, stále však nepoznáme meno druhého jazdca. Najčastejšie sa však skloňujú dve mená, Valtteri Bottas a George Russell, čo potvrdil aj šéf tímu Mercedes, Toto Wolff.

Sedemnásobný šampión Lewis Hamilton sa viackrát vyjadril, že v pozícii svojho tímového kolegu by aj naďalej preferoval fínskeho pretekára Valtteriho Bottasa.

Svoj talent však pravidelne ukazuje aj mladý George Russell, ktorý zmluvne patrí práve pod tím Mercedes. Aktuálne jazdec tímu Williams si mohol vyskúšať monopost Mercedes aj v pretekoch, a to v priebehu minulej sezóny, práve počas absencii Hamiltona (z dôvodu pozitívneho testu na koronavírus).

Napriek tomu, že pôvodne Mercedes avizoval oznámenie novej jazdeckej dvojice pre rok 2022 počas letnej prestávky, tieto plány sa zrejme odložia na mesiac september. Pred nadchádzajúcou Veľkou cenou Belgicka 2021 sa tak ohlásenia nedočkáme.

„Musíme si vybrať medzi stabilitou v podobe Valtteriho (Bottasa) a talentu v podobe Georgea (Russella), vzhľadom na budúcnosť,“ povedal Toto Wolff v rozhovore pre BILD. „Chcem aby sa táto téma vyriešila v septembri, aby sa obaja mohli správne postaviť k nadchádzajúcej sezóne.“

Mladý britský pilot, George Russell, v predošlých rozhovoroch prezradil, že chce o svojej budúcnosti vedieť v priebehu letnej prestávky. Potvrdil však, že aj v budúcej sezóne bude jazdiť v monoposte s motorom Mercedes.

„Pochopiteľne, chcem v určitom okamihu poznať svoju budúcnosť,“ povedal Russell pre zástupcov médií. „Za mňa, som sústredený, preteky za pretekmi a užívam si zvedavosť toho, čo príde. Niekedy je vzrušujúce nevedieť, čo prinesie budúcnosť.“

Súvisiace články