logo F1online.sk

Taffin opúšťa Alpine. Úniky informácií hovoria o prechode do Red Bullu

Rémi Taffin
© Renault Sport F1
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 8. 2021

Už včera večer bola známa informácia o odchode Remiho Taffina, dlhoročného motorového šéfa Alpine. Potvrdil to aj samotný tím, a stalo sa tak na základe obojstrannej dohody ešte zo začiatku júla. Nové úniky informácií teraz hovoria o prestupe do novej továrne Red Bullu.

Remi Taffin sa pripojil k tímu Alpine (predtým Renault) ešte v roku 1999. Pri svojom viac ako dvadsaťročnom pôsobení pomohol Fernandovi Alonsovi k zisku dvojice titulov v rokoch 2005 a 2006.

Dlhoročné pôsobenie vo francúzskom tíme je však teraz ukončené, čo potvrdila aj hovorkyňa tímu Alpine, pre agentúru Reuters.

Taffin sa nezúčastnil pretekov tímu Alpine od tohtoročnej Veľkej ceny Portugalska, ktorá sa odohrala v máji 2021, no o jeho odchode z tímu sa zatiaľ mlčalo.

Nové úniky informácií však spájajú meno Remiho Taffina práve s prechodom k Red Bullu, konkrétne do novej spoločnosti Red Bull Powertrain. Nebol by však prvým inžinierom, ktorý by sa po svojom odchode usadil v britskej továrni, v Milton Keynes.

Red Bull už pre svoju spoločnosť Red Bull Powertrain podpísal hneď niekoľko bývalých zamestnancov majstrovského Mercedesu. Zatiaľ najzaujímavejším menom je Ben Hodgkinson, ktorý sa stane zároveň prvým technickým riaditeľom spoločnosti Red Bull Powertrain.

Pokiaľ ide o ďalšie mená, súčasťou tímu by sa mal stať aj Steve Blewett, Omid Mostaghimi, Pip Clode, Anton Mayo a Steve Brodie. Christian Horner ako šéf tímu Red Bull v máji deklaroval, že sa môžeme tešiť aj na ďalšie posily.

„Veľmi nám lichotí množstvo žiadostí, ktoré sme dostali. Samozrejme, začíname s čistým listom papiera a je dôležité dostať správnych ľudí na správne pozície,“ povedal Horner. „Očividne sme mali veľa úspechov pri získavaní fantastických talentov, okrem tých, ktoré zdedíme po Honde, keď na konci roka odíde.“