logo F1online.skF1online.sk

Prečo je Ricciardo rád, že v Maďarsku nevyhral Hamilton?

Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Ladislav Király
Ladislav Király9. 8. 2021

Predstavitelia Mercedesu si myslia, že ak by Lewisa Hamiltona povolali na Hungaroringu do boxov ešte o niečo neskôr, vyhral by. Vraj postačilo, aby na trati ostal ešte dve kolá (teda do 49. kola) a už by mal oproti Fernandovi Alonsovi takú pneumatikovú výhodu, že by sa mu ten nedokázal tak dobre brániť.

No a keby to tak bolo, podľa všetkého by predstihol aj Sebastiana Vettela s Estebanom Oconom a zvíťazil by. Bolo by to jeho sté víťazstvo, ale podľa Daniela Ricciarda je fajn, že sa tak nestalo.

„Podľa mňa je cool, že nevyhral Lewis – teda z toho hľadiska, že aspoň sa šance mohol chopiť niekto iný,“ povedal Ricciardo, ktorý pôsobí v McLarene. „Smerom k Lewisovi nechcem byť negatívny. Snažím sa povedať len to, že Ocon takto mohol vyhrať a splnil si sen.“

„Vybojoval svoje prvé víťazstvo v F1, o čom sníval možno od piatich či šiestich rokov. Títo ľudia na tom pracujú v podstate celý svoj život a som rád, že niekto takto dostal takúto príležitosť. Preto som rád, že vyhral. Máme nového jazdca, ktorý vyhral preteky F1 a je fajn vidieť to,“ dodal Austrálčan.

Poslední pretekári, ktorým sa podarilo vyhrať svoje prvé preteky, boli Pierre Gasly v Monze 2020 a Sergio Pérez v Sachíre takisto v minulom roku. Spolu s týmto triumfom Estebana Ocona išlo o obrovské prekvapenia, ktoré nikto nečakal.

V dávnejšej histórii boli podobné víťazstva Pastora Maldonada v Španielsku 2012, Giancarla Fisichellu v Brazílii 2003, Johnnyho Herberta na Nürburgringu 1999 či Oliviera Panisa v Monaku 1996. Veľa ich teda nebolo.

Súvisiace články

Diskusia