logo F1online.skF1online.sk

Horner si myslí, že šťastie a smola sa v priebehu sezóny vyrovnajú

Max Verstappen v boxoch
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király9. 8. 2021

Max Verstappen mal v posledných týždňoch určitú dávku smoly. V Azerbajdžane mu buchla pneumatika a prišiel o víťazstvo, nuž a o šancu na víťazstvo prišiel aj v Silverstone a na Hungaroringu. Raz po kolízii s Lewisom Hamiltonom, druhýkrát po chybe Valtteriho Bottasa.

Ak sa pozrieme na Lewisa Hamiltona, tak ten je na tom zatiaľ lepšie. V Azerbajdžane síce vypadol po sčasti smolnej udalosti, ale v Imole či na Hungaroringu mal aj potrebné šťastie a napriek problémom sa dokázal dostať na pódium. Aj preto dokázal zmazať 32-bodové manko a aktuálne o pár bodov vedie.

„V žiadnom okamihu sme nemali pocit, že to máme pod kontrolou,“ uviedol šéf Red Bullu Christian Horner, ktorého slová cituje F1.com. „V prvej polovici sezóny sme vyhrali šesť veľkých cien. Nebodovali sme v Azerbajdžane, kde to nebola Maxova chyba, v Silverstone, kde to nebola Maxova chyba a problémy sme mali aj teraz v Maďarsku, kde to takisto nebola Maxova chyba. Šťastie sa otočí a v priebehu sezóny sa vybalansuje.“

„V niekoľkých posledných pretekoch sme mali ozaj obrovskú smolu a miestami to bolo doslova brutálne. Ale otrasieme sa z toho a v druhej časti ročníka poriadne zabojujeme. Boli to ozaj ťažké víkendy, ale všetko sa môže veľmi rýchlo zmeniť – ako ste už mohli vidieť. A do konca šampionátu je ešte ďaleko,“ dodal Horner.

Zaujímavé je to, že napriek smole patrí Red Bull medzi dva tímy, ktoré bodovali vo všetkých súťažných víkendoch. Tým druhým je AlphaTauri. Max Verstappen odjazdil osem výborných podujatí, z ktorých päť vyhral a trikrát skončil druhý. V ďalších troch veľkých cenách mal však smolu.

Súvisiace články

Diskusia