logo F1online.sk

Ecclestone opäť kritizuje Liberty. Nepáči sa mu i sledovanie pretekov cez mobily

Bernie Ecclestone a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 8. 2021

Bernie Ecclestone je známy tým, že nikdy neváha skritizovať nový štýl vedenia Formuly 1, ktorý vyznávajú v Liberty Media. Najnovšie si posvietil na moderné digitálne technológie a spôsob, akým sa Liberty tlačí na sociálne siete. Ecclestonovi nie je pochuti ani jedno.

Bývalý boss efjednotky sa v rozhovore pre chorvátsky magazín Akrapovič posťažoval hneď na niekoľko vecí. Najskôr si posvietil na rozpočtový strop, o ktorom sa v posledných dňoch dosť intenzívne hovorilo, avšak pri tejto téme nevydržal dlho. Sťažností totižto bolo viac.

“Ja by som sa neobťažoval s pravidlom ohľadom rozpočtového stropu. Výrobcovia by si aj tak našli spôsob, ako minúť svoje peniaze,” uviedol 90-ročný Bernie Ecclestone, ktorý vzápätí pokračoval: “Páčilo sa mi staré logo Formuly 1, ale toto nie je dôležité. Páčili sa mi aj grid girls.”

Nasledovalo gro Ecclestonových výčitiek. “Nepáči sa mi, že preteky Formuly 1 sa dajú sledovať na mobiloch a malých zariadeniach. Som presvedčený, že športové podujatia sa lepšie sledujú na veľkých obrazovkách.”

Jedným z dôvodov majú byť partneri. Podľa britského magnáta hrozí, že ak bude Liberty pokračovať v nastavenom trende, partneri začnú prehodnocovať svoje investície. “Sponzori nemajú radi malé obrazovky, pretože na nich neviete prečítať ich logá na autách alebo po okruhu. Čoskoro si začnú klásť otázku, prečo míňajú toľko peňazí na niečo, čo aj tak nikto nevidí.”

Pravdou však je, že diváci F1 cez mobily skôr konzumujú iný formulový obsah, preteky si na nich pozrie len málokto. Avšak ani tento “iný obsah” Ecclestone neschvaľuje. “Nerozumiem, čo robia so sociálnymi sieťami. Nemyslím si, že viete prostredníctvom sociálnych sietí zabezpečiť, aby sa ľudia viac zaujímali o Formulu 1. Ja si myslím, že Liberty ani poriadne nevedela, čo to vlastne kúpila. Američania nešalejú po Formule 1.”

Súvisiace články