logo F1online.sk

Horner netuší, “prečo tam Lewis potreboval vložiť koleso”

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király6. 7. 2020

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner bol po Veľkej cene Rakúska nahnevaný. Nedlho pred koncom to vyzeralo tak, že Alex Albon by mohol využiť svoju pneumatikovú výhodu a teoreticky aj vyhrať, avšak v súboji s Lewisom Hamiltonom sa zrodila kolízia a skončil v štrku.

Hamilton pokračoval v jazde na druhom mieste a komisári mu udelili päťsekundový trest, kvôli ktorému napokon skončil štvrtý. Albonovi to však nebolo nič platné, pretože na Hamiltona takto doplatil už druhýkrát a poriadne ho to hnevalo.

Nie každý sa však stotožňuje s tým, že Hamilton mal byť potrestaný. Objavujú sa aj názory, že išlo o čistý pretekársky incident a vinu nemožno pripísať žiadnej strane. Podľa Hornera bol však Albon vo všetkom úplne nevinne.

„Alex nemal potrebnú rýchlosť na rovinke, takže vedel, že vďaka lepšiemu gripu ho musí predbehnúť v zákrute, prípadne na výjazde z nej,“ vrátil sa k situácii Christian Horner. „Robotu mal už odvedenú a už sa začal pozerať smerom k Valtterimu, keď mu tam Lewis dovnútra vložil koleso. Asi sa teda treba pýtať hlavne Lewisa, že čo mal spraviť inak.“

„Alex už zákrutu vyhral a bol na výjazde z nej. Prečo tam Lewis potreboval vložiť koleso, to netuším. Pre Alexa je to pochopiteľne ťažké a frustrujúce, pretože toto sa stalo dvakrát v priebehu posledných troch pretekov. A bola to fakt veľká škoda, pretože inak podľa mňa mohol tie preteky vyhrať.“

Niektoré ohlasy hovorili aj o tom, že Albon mal byť trpezlivejší a chvíľu vyčkať. Mal mäkšie pneumatiky a Hamiltona by skôr či neskôr zdolal, no podľa Hornera konal absolútne správne.

„Najväčšiu výhodu mal práve vďaka lepšiemu zahriatiu pneumatík. Mercedes mal tvrdé gumy a po odjazde safety caru by potreboval pár kôl. Videli sme, že na rovinkách boli veľmi rýchli, takže to potreboval zvládnuť takto.“

„V priebehu zákruty sa už aj dostal dopredu a na výjazde začal zrýchľovať, keď mu tam Lewis do jeho pravého zadného kolesa vložil to svoje,“ dodal Christian Horner.

Súvisiace články