logo F1online.sk

Horner: Vyzeralo to, akoby Alonso jazdil za Red Bull

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 8. 2021

Max Verstappen si z Hungaroringu odnáša len jeden, resp. dva majstrovské body v závislosti od toho, ako dopadne odvolanie Aston Martinu. Bodov to určite nie je dosť, keďže Lewis Hamilton sa takto môže tešiť na pätnásť alebo dokonca osemnásť kúskov. V Red Bulle sú však radi aj za to málo a ďakujú i Fernandovi Alonsovi.

Alonso chcel primárne pomôcť svojmu kolegovi Estebanovi Oconovi, ktorý sa v nedeľu ocitol na čele pretekov. Avšak tým, že desať kôl držal za sebou Lewisa Hamiltona, pomohol aj červeným býkom. Nebyť týchto dôležitých kôl, víťazom sa totižto nemusel stať Esteban Ocon, ale Lewis Hamilton. To by bola pre Red Bull pohroma.

Max Verstappen s tým na chvoste prvej desiatky nemohol nič robiť. S Hamiltonom sa na trati nestretol, pretože Mercedesu sa počas zastávok podaril undercut. A aj keby sa s Hamiltonom stretol, jeho šance na nejakú obranu by boli mizivé. “Myslím si, že aj Mick Schumacher mal v nedeľu viac prítlaku ako Max,” vyhlásil Christian Horner pre médiá. “Jazdil tak, že šiel vypustiť dušu, získal ten jeden bod a tento bod by na konci roka mohol byť kľúčový.”

“Mechanici pri zastávke znížili tohtoročný minimálny čas. Budeme aj naďalej bojovať. Ďakujeme Mercedesu za ten strategický kiks. Fernando tiež vyzeral, akoby jazdil za Red Bull. Minimalizovali sme škody, keď sa pozrieme na to, čo z toho mohlo byť,” skonštatoval šéf Red Bullu.

A napokon i sám Alonso priznal, že pri svojej obrannej paráde chcel pomôcť Maxovi Verstappenovi. “Snažil som sa, robil som, čo som mohol. Vedel som, že udržať Lewisa za mnou bude ťažké, ale bolo to dôležité kvôli Estebanovi, aby tie preteky vyhral, pretože Hamilton sa blížil veľmi rýchlo. Ale bolo to dôležité aj kvôli Maxovi, takže som robil, čo som vedel.”

Keď sa dvojica stretla v zóne pre novinárov, Verstappen Alonsa pochválil: “Skvelá obrana!” A Španiel odvetil: “Snažil som sa…”

Avšak nebyť momentu z prvej zákruty, mohol Red Bull vyzvať Mercedesy? “Myslím si, že od Hungaroringu sa čakalo, že im bude sedieť. Z pretekov sme však nič nevyčítali, nedalo sa to, pretože Maxovi chýbala polovica auta. Tento víkend však mali veľmi silný balík,” dodal Horner.

Súvisiace články