logo F1online.sk

Prečo Hamilton zostal ako jediný na štartovom rošte?

Lewis Hamilton sám na štartovom rošte VC Maďarska 2021
© FOM/Screenshot
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl1. 8. 2021

A to sme si mysleli, že nič bizarnejšie ako štart VC USA v roku 2005 už neuvidíme! Vtedy boli na štartovom rošte len tri zákaznícke tímy dodávateľa pneumatík Bridgestone, kým všetci ďalší na Michelinoch zahli do boxov, odkiaľ však už nevyšli z obáv o bezpečnosť svojich pneumatík. Dnes bol Lewis Hamilton pri reštarte úplne sám!

Pre nezainteresovaného fanúšika to bol možno až vtipný okamih, Totovi Wolffovi a spol. však zrejme poriadne zovrelo srdce. Mercedes si totiž v tej chvíli prehral preteky. Kým všetci ostatní hneď po „zahrievacom kole“ po červenej vlajke prezuli na suché pneumatiky, Lewis Hamilton musel absolvovať extra pitstop z intermediálnej zmesi na suchú.

„Keď som si sadal do auta, tak ma tím informoval, že sa blíži ďalší dážď,“ opísal Lewis Hamilton.

„Počas výjazdového kola som tímu hovoril, v akom je stave je trať. Keďže však hovorili o ďalšom daždi, myslel som si, že majú viac informácií než ja. A potom som si všimol, ako všetci zahli do boxov,“ vyjadril sa úradujúci šampión na margo momentu, ktorý sa zapíše do dejín.

Lewis Hamilton zašiel hneď po prvom kole do boxov, vrátil sa však až na chvoste poradia. Mercedes postupne zmenil jeho stratégiu na dvojzastávkovú, vďaka čomu sa dostal aspoň na pódium. Nebyť fantastickej obrany Fernanda Alonsa, možno by Lewis ešte stihol zabojovať o víťazstvo. Vďaka tretiemu miestu však preskočil Maxa Verstappena na čele Pohára jazdcov, vedie o šesť bodov.

„Vzhľadom na okolnosti to beriem,“ skonštatoval 36-ročný Brit, ktorý bol v cieli viditeľne vyčerpaný. Na Hungaroringu sa ťažko predbieha, čo dnes pocítil na vlastnej koži. „Vždy si to sami sebe urobíme ťažké. Je šialené, že som bol pri reštarte jediný na štartovom rošte, no také veci sa dejú, a musíme sa z nich poučiť. Dal som do toho absolútne všetko, na konci mi už nič nezostalo.

Gratulujem Alpine a Estebanovi Oconovi. Veľmi sa s ním teším, už dlhšie sa hovorilo o jeho hviezde, a teraz to konečne prišlo. Rovnako je skvelé, že aj Aston Martin bol tak vysoko,“ uzavrel Hamilton.

Súvisiace články