logo F1online.sk

Pérez sa v Red Bulle cíti dobre, budúcnosť mu nerobí starosti

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2021

Red Bull ešte nepotvrdil zloženie jazdcov vo svojich dvoch tímoch na budúcu sezónu. Sergio Pérez sa však nebojí toho, že by o svoju sedačku prišiel. Hovorí, že v tíme sa cíti veľmi komfortne a v doterajšom priebehu sezóny si svoje úlohy splnil, hoci uznáva, že výsledkovo na tom mohol byť aj lepšie.

Sergio Pérez má za sebou nevýrazný víkend vo Veľkej Británii, kde najskôr spravil chybu v šprintovej kvalifikácii a v pretekoch následne mútil vodu len v druhej desiatke. Na konci pretekov ho Red Bull už nevedel využiť inak, len aby Mercedesu vzal extra bod za najrýchlejšie kolo pretekov.

Obyčajne by červení býci dúfali v to, že Pérez “ukradne” body aspoň jednému súperovi, no v tomto smere Red Bullu viac pomohol Leclerc ako Pérez. Ten si teda bude chcieť trochu napraviť chuť v Maďarsku a pred letnou prestávkou a jednaniami sa dostať do lepšej pozície.

Hoci on sám sa ničoho neobáva, prezradil vo štvrtok Sergio Pérez: “Samozrejme, čím skôr poznáte svoju budúcnosť, tým lepšie. Ale ja som sa v tíme ocitol vo veľmi komfortnej pozícii, aj s ohľadom na budúcnosť sa nemám čoho obávať. Myslím si, že v Belgicku už budem poznať svoju budúcnosť. Som teda spokojný s tým, ako sa veci majú a nemám dôvod sa obzerať niekam inam.”

Napokon aj Helmut Marko v rozhovore pre RTL potvrdil, že jeho tím by si chcel jazdeckú štvoricu ponechať. O definitíve by sme sa mali dozvedieť po prestávke. “Po nej by sme mali byť pripravení oznámiť naše jazdecké dvojice pre Red Bull aj AlphaTauri. V princípe chceme zachovať súčasné páry. Ale potrebujeme čas, pretože vždy berieme do úvahy všetky relevantné faktory.”

V prípade Sergia Péreza sa bude skúmať aj to, či Red Bullu poskytol, čo sa od neho čakalo, a síce väčšiu strategickú silu a aj nejaké body na spoločné konto. V tomto smere sa Pérez ešte má kde zlepšovať.

“Z toho celkového pohľadu by som bol rád, keby som mal viac bodov, víťazstiev a pódií,” uznáva Pérez. “Myslím si však, že som spolu s tímom vyrástol, čo bolo cieľom pre prvých desať pretekov: spoznať sa navzájom a spoznať sa s autom.”

“Výsledky neboli zrovna skvelé, ale na druhej strane sme mali lepšiu rýchlosť, než ako to vyzeralo. Rozhodovali len drobné rozdiely. Na tretie miesto v šampionáte strácame len pár bodíkov, vedieme v konštruktéroch, takže sú tu nejaké pozitíva. A máme za sebou iba desať pretekov. Myslím si, že nasledujúcich desať bude oveľa dôležitejších,” podotkol Mexičan.