logo F1online.sk

Leclerc nečaká monacký scenár, výhodu by mal mať Sainz

Carlos Sainz a Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2021

Kľukatej trati v Maďarsku sa častokrát hovorí aj Monako bez bariér. Nuž a keďže v Monaku sa Scuderii Ferrari veľmi darilo, dá sa očakávať, že na Hungaroringu vyrazia na trať Leclerc so Sainzom opäť silní, hoci Monačan svoje šance až tak ružovo nevidí. Vyhliadky sú vraj o to horšie, že v Maďarsku sa mu už tradične nedarí.

Po britskej bitke o víťazstvo medzi Ferrari a Mercedesom sa Scuderia vracia na trať, ktorá by jej mala vyhovovať. Ideálna príležitosť správne sa naladiť na letnú prestávku, i keď realita môže byť iná. “Nemyslím si, že tu ukážeme taký výkon ako v Monaku, ale dúfam, že budeme aspoň na čele stredu poľa. To je reálny súboj, v ktorom sa tento rok ocitáme,” vyslovil sa Charles Leclerc brzdiaci očakávania. “Pre tento víkend to bude náš najdôležitejší cieľ. Sme dosť sebavedomí, že sa nám to môže podariť, ak odvedieme dobrú robotu.”

To bude o čosi náročnejšie ako na iných okruhoch, najmä pre pretekára z Monte Carla. “Pre mňa ako jazdca toto nie trať, na ktorej by som bol obzvlášť silný, ale pokúsim sa odviesť čo najlepšiu robotu.”

Charles Leclerc sa na Hungaroringu ukázal už trikrát, z toho len raz sa mu v kvalifikácii podarilo prekonať svojho tímového kolegu. Tentoraz to v internom súboji bude mať opäť ťažšie, uvažuje pilot Ferrari, ktorý si v sobotu a nedeľu zmeria sily s Carlosom Sainzom.

“Je to veľmi ťažká trať, technická,” vysvetľuje Leclerc. “Musíte ísť veľmi, veľmi plynule. Ja mám skôr agresívnejší jazdecký štýl. V minulosti to vyzeralo tak, že som tu mal väčšie problémy ako môj tímový kolega. Budem na tom pracovať a tento víkend sa pokúsim získať čo najviac.”

Carlos Sainz je podobne opatrný ako jeho kolega. Na tlačovke uviedol, že o Hungaroringu sa dnes už ani nedá hovoriť ako o Monaku bez bariér, a preto neradno od Ferrari čakať zázraky. Španielove slová sa tak náramne podobajú na tie z monackých tlačoviek, na ktorých bola výprava z Maranella podobne zdržanlivá.

“Keď som sem v roku 2015 prišiel prvýkrát, autá boli užšie a s užšími pneumatikami ste mali pocit, že to je pomalá trať. Avšak, z auta to tak dnes vôbec nevyzerá,” vysvetľuje Carlos Sainz. “Je tu pár vláseniek, ale veľká časť tejto trate sa ide na piatom prevodovom stupni.”

“Časy na kolo máme o sedem sekúnd lepšie ako v roku 2015 a myslím si, že to nie celkom vítame. Neočakávam teda, že to tu bude ako v Monaku, je to trochu prirýchle. Myslím si však, že na tom budeme lepšie ako v Silverstone,” zamyslel sa pilot Ferrari.

Na druhej strane však bude v Maďarsku panovať horúce počasie, čo by zas mohlo talianskej stajni pomôcť. “Vždy podvedome myslíme na tie pneumatiky. Keď je chladno, tak má balans nášho auta tendenciu sa posunúť dopredu, a potom sa niekedy trápime. V situáciách, keď nás obmedzuje zadok auta, sme na tom lepšie. Dúfam, že to bude tento víkend hrať v náš prospech,” doplnil.

Súvisiace články