logo F1online.sk

Horner: Hamilton našiel seberovného

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 7. 2021

Emócie z prvého kola britskej GP budú ešte dlho rezonovať. Moment, ktorý môže mať na osud celého šampionátu zásadný vplyv, sa celkom iste prenesie pred mikrofóny médií aj v Maďarsku, kde očakávame ďalšiu ostrú prestrelku medzi Mercedesom a Red Bullom. Body sa však budú rozdávať na trati.

Ostrá výmena názorov pokračovala aj v priebehu nasledujúceho voľného týždňa. Šéf Mercedesu Toto Wolff poskytol rozhovor pre Motorsport.com, kde reagoval na viaceré kontroverzie zo Silverstone. Krátko nato sa ozval Christian Horner, ktorý sa vo svojom stĺpčeku na oficiálnych stránkach svojho tímu taktiež vyjadril k viacerým témam. Napríklad aj k slovám Hamiltona, ktorý na margo incidentu povedal: „Ak je niekto prehnane agresívny, tak sa takéto veci stanú.“

Horner reaguje: „Ten sedemnásťročný agresívny nováčik menom Max Verstappen, na ktorého Hamilton naráža, nie je súčasným Maxom Verstappenom. Presne tak ako Hamilton už nie je tým istým pretekárom, akým bol, keď do tohto športu prišiel.“

„Obaja sú svojim štýlom jazdy nekompromisní pretekári, ale tiež sú nesmierne šikovní a skúsení. Realita je taká, že Hamilton našiel seberovného a ešte k tomu v konkurencieschopnom aute. Súhlasím s tým, že sa obaja musia navzájom rešpektovať, ale v nedeľu bol práve Hamilton na trati tým agresorom,“ hovorí Horner, ktorý rezolútne odmieta, že by sa Max v zákrute Copse bránil príliš agresívne.

„Slová o tom, že Max bol až ‚príliš agresívny‘ sú neoprávnené. Len sa pozrite na trestné body, Max nemá na svojej licencii ani jeden jediný a v posledných rokoch nebol komisármi označený ako vinník niektorého z incidentov na trati,“ prehlásil Horner.

Súvisiace články