logo F1online.sk

Lewis Hamilton po prvýkrát od kolízie komunikoval s Maxom Verstappenom

Max Verstappen
© FOM
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 7. 2021

Úradujúci sedemnásobný šampión Formuly 1, britský pretekár Lewis Hamilton, pravdepodobne po prvýkrát od kolízie počas Veľkej ceny Veľkej Británie 2021 komunikoval so svojim hlavným konkurentom a priebežným lídrom rebríčka jazdcov, Maxom Verstappenom z tímu Red Bull.

Hamilton po svojom triumfe na tohtoročnom podujatí na okruhu v Silverstone pred médiami povedal, že má v úmysle Maxa Verstappena kontaktovať.

Dvojica jazdcov si v doterajšom priebehu sezóny prejavila dostatok rešpektu na trati a aj mimo nej, až do incidentu v zákrute Copse, ktorý sa odohral hneď v prvom kole Veľkej ceny Veľkej Británie 2021.

Max Verstappen je podľa dostupných informácií už prepustený z nemocnice, kde bol hospitalizovaný z preventívnych dôvodov. Je doma v Monaku a zotavuje sa po preťažení na úrovni 51G, ktoré jeho telo absorbovalo pri náraze do bariér z pneumatík.

Informáciu o prvej komunikácii jazdcov od spomínanej kolízie priniesol portál RacingNews365.com. Zdroj pre portál navyše potvrdil, že obaja piloti spolu komunikovali, no nie je jasné, kto koho kontaktoval.

Rovnako zatiaľ nie je známa téma tejto komunikácie, taktiež nie je známe ako táto komunikácia prebiehala a či sa jeden jazdec tomu druhému ospravedlnil. Viac informácií o dvojici lídrov rebríčka jazdcov by sme sa však mohli dozviedieť už s blížiacim sa podujatím v Budapešti.

Súvisiace články