logo F1online.skF1online.sk

Alonso by mal čoskoro dostať novú zmluvu

Fernando Alonso
© Alpine
Ladislav Király
Ladislav Király20. 7. 2021

Fernando Alonso by mal v tíme Alpine zotrvať aj v budúcom roku. Potvrdil to výkonný riaditeľ tohto zoskupenia Laurent Rossi, ktorý je s výkonmi formulového veterána veľmi spokojný.

„Odvádza skvelú robotu,“ povedal Rossi pre BBC Sport. „Je mimoriadne rýchly a z nášho auta celkom jednoznačne dostáva maximum. Monopost nie je veľmi rýchly, ale napriek tomu dokáže odjazdiť perfektné kolá a dobre sa kvalifikovať. Zatiaľ je to dobre. Z môjho pohľadu robí všetko pre to, aby sme uvažovali o využití zmluvnej opcie.“

Alonso po dvoch rokoch mimo prostredia F1 potreboval chvíľu na to, aby sa chytil. Najskôr nestačil na kolegu Estebana Ocona, ale už ho dokázal dostať pod kontrolu a ukazuje svoju tradičnú kvalitu. V novom šprinte, ktorého sme boli svedkami v sobotu, sa v priebehu prvého kola dostal z jedenásteho miesta na piate. Celkovo napokon v Silverstone získal šesť bodov.

Španiel, ktorý bude mať o pár dní 40 rokov, nemá najlepšiu povesť. Často sa hovorilo o tom, že sa s ním ťažko pracuje a možno sa až príliš venuje zákulisnému politikárčeniu. Podľa Rossiho to však nie je pravda: „Zatiaľ sa s ním pracuje neskutočne ľahko. Už za sebou máme šesť mesiacov a vôbec som nevidel takého Fernanda, ako ho niektorí ľudia opisovali.“

„Obaja od tímu očakávame to isté. Každé rozhodnutie chceme spochybňovať a rovnako chceme pochybovať o každom status quo. Musíme postupovať systematicky a hovoriť si: ‚Toto nikdy nestačí. Získať bod nie je dobré. Získať dva body nie je dobré. Skončiť na druhom mieste – ak sa tak stane – nie je dobré. A keď vyhráme, tak musíme zabezpečiť, aby sme naďalej vyhrávali‘. Takýto prístup sa mi páči,“ dodal Laurent Rossi.

Súvisiace články

Diskusia