logo F1online.skF1online.sk

Hornera naštval “lobista” Wolff, komisárov vraj nemal ovplyvňovať

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2021

Toto Wolff počas červenej vlajky, ktorú spustila nehoda medzi Verstappenom a Hamiltonom, hájil záujmy svojho tímu a svojho jazdca až do takej miery, že riaditeľovi pretekov Michaelovi Masimu poslal mail. Následne sa dokonca vybral priamo ku komisárom, aby im priniesol dôkaz, že Hamilton v Copse nepochybil. Keď sa to dozvedel Christian Horner, neveril vlastným ušiam.

Už počas červenej vlajky nám réžia ponúkla komunikáciu medzi Totom Wolffom a Michaelom Masim, ktorý si mal podľa šéfa Mercedesu prečítať mail. Riaditeľ pretekov mu vysvetlil, že počas veľkej ceny neúraduje a ak chce, má ísť rovno za komisármi.

Wolff sa nenechal dvakrát núkať a zamieril si to priamo k nim. Christian Horner na tlačovke pokrútil hlavou. “Videl som Tota, ako bol lobovať u komisárov. Počul som, že to spraví,” prezradil šéf Red Bullu, ktorý v tom momente cítil potrebu zareagovať.

“Tak som tam išiel aj ja, aby som mal istotu, že aj náš hlas bude niekto reprezentovať. Nemyslím si totiž, že je správne, aby šéfovia tímov mohli ísť lobovať ku komisárom,” myslí si 47-ročný Brit.

Komisári by mali rozhodovať samostatne a bez nátlaku, argumentuje. “Oni by tam mali byť zamknutí, aby ich nikto neovplyvňoval. Z môjho pohľadu to bolo neakceptovateľné, že tam šiel, aby u komisárov loboval. Ja som teda len chcel, aby mali rovnováhu názorov, a nie aby som sa snažil vyvíjať na komisárov tlak, aby sa mi vo verdikte podvolili.”

Christianovi Hornerovi následne reportéri prezradili, že sám riaditeľ pretekov Michael Masi Wolffovi odporučil, aby sa vybral za komisármi. To Hornerovým názorom nijako neotriaslo, keď sa vraj s Wolffom stretli, tak mu dal svoj postoj “veľmi jasne najavo”.

“Nemyslím si, že by sme mali zasahovať do práce komisárov. Aby mohli prijať tie rozhodnutia, potrebujú mať čistú hlavu. Ja som teda šiel ku komisárom, pretože som sa dopočul, že Toto tam už predkladá svoje argumenty. Chcete proste, aby to bolo férové a vyvážené. Nemyslím si, že niekto by mal mať možnosť vidieť komisárov počas veľkej ceny,” dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia