logo F1online.skF1online.sk

Je to príšerné, je to nahovno. Ricciardo vraj svojimi slovami neskritizoval nové auto

Monopost F1 pre rok 2022
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2021

Približne dve minúty pred spustením oficiálneho prenosu k predstaveniu nového auta pre rok 2022 sme mohli začuť Daniela Ricciarda, ako niečo skritizoval. Hneď sa mohlo zdať, že hodnotí nový monopost, no potvrdené sme to nemali, keďže na obrazovkách sme videli len odpočet do štartu prenosu. Napokon vysvetlil, že týmito slovami nemyslel predstavované auto.

Reakcie na nový monopost boli rozpačité. Časti fanúšikom sa páčili, no ani zďaleka nie všetkým. Nie celkom vydarené lakovanie, obrovské predné krídlo či zvláštne riešenie krytov kolies fanúšikov s estetickým cítením nepotešili.

Piloti si nový monopost mohli obzrieť o čosi skôr ako my a v hodnoteniach sa snažili vypichnúť tie pozitívne prvky. Slová Daniela Ricciarda spred prenosu však veľmi pozitívne nevyzneli. “No, je to príšerné. Je to nahovno, ešte horšie,” bolo počuť vďaka zapnutým mikrofónom.

Ricciardo aj v rámci oficiálnych rozhovorov, ktoré sme videli počas prenosu, dal nenápadne najavo, že nie všetko sa mu na novom aute pozdáva. “Páči sa mi zadná časť. Zadok vyzerá ako zo starej školy, pripomína mi rok 2008, je to super. Predok je úplne iný, ale ako pri všetkom platí, že čím dlhšie na to budete hľadieť, tým normálnejšie vám to bude pripadať.”

Na neskoršej tlačovej konferencii svoje myšlienky rozobral o čosi hlbšie a pokúsil sa tiež vysvetliť, čo myslel svojím výrokom. “Pravdepodobne som hovoril o niečom inom, pretože sme sa bavili o mnohých veciach.”

“Ak mám byť úprimný, ani si nespomínam, že by som niečo také povedal, pretože v skutočnosti som si myslel, že to bolo dosť dobré. Nepovedal by som to tak agresívne, možno to bola len tá farebná schéma, ale nepovedal by som to o aute,” objasnil Ricciardo.

Ani sám si však nebol istý tým, čo sa v danom momente dialo. “Teraz ma to zaujíma, stál som vedľa Landa? Okolo Landa nenadávam, pretože je ešte stále dosť mladý. Tak ste ma nachytali!”

“Môžem to objasniť; určite som si nemyslel, že je to nahovno. Podľa mňa to bolo celkom OK a myslím, že som aj spomenul niečo o zadnej časti. V každom prípade ohľadom nového auta tu necítiť žiadnu negativitu,” doplnil austrálsky rodák.

Súvisiace články

Diskusia