logo F1online.skF1online.sk

Hornerov odkaz Mercedesu: Dajte Russellovi šancu, iné tímy by sa oňho pobili

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2021

George Russell je jedným z najvzrušujúcejších talentov mladej generácie pilotov Formuly 1. Pri pohľade na rozhodnutia Mercedesu to tak však nie vždy vyzerá; Russell už tretí rok trávi “na striedačke” vo Williamse. Podľa Christiana Hornera je načase mu dať konečne poriadnu šancu.

Mercedes v uplynulých sezónach vyhrával všetko, čo sa dalo, aj bez Russellovej pomoci. Je teda pochopiteľné, že Toto Wolff nechcel meniť harmonické zloženie svojho tímu. Dominantné roky sa však nateraz skončili a i Mercedesu by sa zišiel pilot, ktorý by podával o čosi konzistentnejšie výkony ako Valtteri Bottas.

Christian Horner by povýšenie Georgea Russella do Mercedesu privítal. Koniec-koncov, z pohľadu Red Bullu bude len dobré, ak v Mercedese bude niekto trochu mútiť vodu, alebo bude existovať aspoň nejaká šanca, že sa tak stane. Valtteri Bottas totižto pôsobí dosť odovzdaným dojmom a nik nečaká, že by spustil čo i len nepodarenú imitáciu ofenzívy, do akej sa kedysi pustil Nico Rosberg.

Či sa dočkáme Georgea Russella v Mercedese už budúci rok, to ešte uvidíme. Brit vysvetlil, že na Veľkej cene Veľkej Británie nemáme v tomto smere čakať žiadne vyhlásenie.

“Ak by bol George dostupný na jazdeckom trhu, myslím si, že mnoho tímov by sa oňho šlo pobiť,” vyhlásil Christian Horner nabádajúc Mercedes k činu. “Je to skvelý mladý talent, ale momentálne je zmluvne viazaný s Mercedesom. Som si istý, že preňho majú pripravený jasný plán.”

Manažérom Georgea Russella je samotný Toto Wolff, s ktorým má podpísaný desaťročný kontrakt. Z tohto pohľadu zrejme neprichádza do úvahy jeho prestup do Red Bullu. Russellovi nezostáva iné, len sa dožadovať lepšieho auta u svojho súčasného zamestnávateľa. “On teraz bude netrpezlivo vyčkávať na svoju šancu. Myslím si, že svoje učňovské roky má už za sebou a je pripravený spraviť ďalší krok.”

Red Bull by ho vraj vzal, no Horner si nemyslí, že sa objaví takáto príležitosť. “Boli by sme blázni, keby sme ho nesledovali, ale nemyslím si, že bude na trhu, a to kvôli jeho dohode s Mercedesom.”

“On však teraz potrebuje dostať tú šancu, tú príležitosť a Toto by mu ju mal dať. Lewis a George by vytvorili silné a dynamické duo. Pre britský motoršport by to bolo skvelé,” dodáva šéf Red Bullu opätovne zdôrazňujúc: “Svoju výuku už absolvoval.”

Súvisiace články

Diskusia