logo F1online.skF1online.sk

Horner o Ricciardovi: Som smutný z toho, ako sa trápi v McLarene

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 7. 2021

Daniel Ricciardo šokoval Christiana Hornera, keď sa v roku 2018 rozhodol odísť z Red Bullu. Po dvoch rokoch pôsobenia v Renaulte Austrálčan prestúpil do McLarenu, kde sa však zatiaľ trápi, čo neuniklo ani samotnému Hornerovi.

Po Ricciardovom odchode sa ocitli v kokpite Red Bullu mladí piloti ako Alex Albon či Pierre Gasly. Tí však svojim výkonom zaostávali nielen za Danielom Ricciardom, ale najmä v porovnaní s Maxom Verstappenom.

Austrálsky pilot sa po príchode do McLarenu začal trápiť a stále nenašiel svoju komfortnú zónu. Zatiaľ čo jeho mladý tímový kolega Lando Norris zaznamenal už tri pódiové umiestnenia, 32-ročný Ricciardo v tomto roku dosiahol len na šieste miesto.

Na otázku, či sa Ricciarda opýtal, či ľutuje, že odišiel z Red Bullu, Horner odpovedal: „Nepriamo.“

„Keď minulý rok oznámil, že odchádza z Renaultu, zavolal mi počas prestávky a pamätám si, ako mi hovoril: ‚Pravdepodobne si myslíte, že ste mi to hovorili, a áno, hovorili!‘ Ale v tom čase to bolo rozhodnutie, ktoré cítil, že chce urobiť,“ pokračoval Christian Horner.

„Stále je skvelým priateľom tímu a skvelým jazdcom. Je mi smutno, keď vidím, ako sa momentálne trápi, ale som si istý, že sa z toho dostane,“ prezradil šéf tímu Red Bull.

Súvisiace články

Diskusia