logo F1online.sk

Hamilton: Bottas bol dnes lepší, mám na čom pracovať

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2020

Lewisovi Hamiltonovi chýbalo na vyrovnanie času Valtteriho Bottasa len dvanásť tisíciniek sekundy, čo nie je vôbec veľká strata, ale na kvalifikačné víťazstvo nestačí. Britský pretekár je preto odhodlaný na sebe popracovať.

“Valtteri dnes odviedol fantastickú robotu pri jeho kole. Skvelé,” pochválil svojho kolegu Lewis Hamilton. Ten nad Bottasom viedol vo všetkých troch tréningoch, ale v kvalifikácii mu to nevyšlo. “Auto bolo vynikajúce, len sa mi nepodarilo poskladať zrovna najlepšie kolo. Mám na čom pracovať. Musím sa pripraviť o čosi tvrdšie. Koniec-koncov, Valtteri dnes odviedol lepšiu robotu.”

Na smútok ale nie je dôvod. Mercedes má aspoň zatiaľ jasne najlepšie auto v poli, a tak siedmy titul je veľmi blízko. “Mysleli sme si, že budeme dostatočne rýchli na to, aby sme bojovali o pole position, ale nepredpokladali sme, že budeme mať až taký náskok,” pripúšťa Hamilton. “Určite sme nečakali, že tá medzera bude taká veľká. Poukazuje to na skvelú prácu všetkých ľudí v továrni.”

Práve továrni sa chce Hamilton poďakovať. “Rok čo rok ukazujeme, že sme najlepším tímom, pretože sme otvorení a ideme s dobou. Chlapci, s ktorými pracujem, nie sú príliš tvrdohlaví a vedia si priznať, keď je niečo zle. Neustále sa jeden od druhého učíme, neustále posúvame naše hranice. V tomto tíme to nie je o žiadnej politike, sme zjednotení a ťaháme za jeden povraz. Každý rok sa vraciame na čelo, pretože u iných tímoch to nie je vždy tak.”

Lewis Hamilton bol podvečer vyšetrovaný za nezvoľnenie pod žltými vlajkami, a hrozil mu trest straty troch miest. Komisári to napokon zmietli zo stola s tým, že videl “konfliktnú signalizáciu”.

Hamilton však priznal, že si žiadnu žltú vlajku ani nevšimol: “Nie, žiadnu som nevidel. Prešiel som zákrutu, šliapol na plyn a pomyslel si, že asi bol Valtteri široký, nuž som pokračoval. Tiež som pozeral, či nezbadám na trati nejaký štrk, ale žiaden tam nebol, tak som šiel ďalej. Všetko sa zomlelo celkom rýchlo a videl som dosť veľký kúdoľ prachu.”