logo F1online.sk

Montoya: Neviem si predstaviť, ako by Mercedes mohol poraziť Red Bull

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 7. 2021

Podľa Juana Pabla Montoyu je majstrovská víťazná šnúra strieborných šípov na konci. Kolumbijský pretekár nepochybuje o tom, že tento rok bude Formula 1 oslavovať Maxa Verstappena ako nového kráľa. Mercedes vraj nemá ako zareagovať.

Max Verstappen má už v šampionáte pohodlný 32-bodový náskok, Red Bull zas vedie konštruktérske poradie s podobne upokojujúcou 44-bodovou výhodou. Pri pohľade na výkonnostný trend jednotlivých tímov to navyše nevyzerá tak, že by sa táto priepasť mala postupne zmenšovať.

“Myslím si, že momentálne sú na koni Red Bull a Max. A on odvádza skvelú robotu,” vychvaľuje holandského mladíka Juan Pablo Montoya pre Motorsport.tv. “Týždeň čo týždeň je vpredu. Neviem si predstaviť, ako ho niekto môže poraziť. Nemyslím si, že by na to mali. Neviem si to predstaviť.”

Podobné pocity mali fanúšikovia po celom svete v uplynulých rokoch, keď podobným spôsobom vyhrával Lewis Hamilton. Ani vtedy ľudia neverili, že by niekto mohol britského pretekára prekonať. Ten navyše nerobil žiadne chyby, čo možno pripísať faktu, že mal pod sebou najlepšie auto.

Do veľmi podobnej pozície sa dnes dostáva Max Verstappen. “Je oveľa jednoduchšie držať všetko pod kontrolou, keď máte najrýchlejšie auto a všetko ide správnym smerom. Oveľa ľahšie si zachováte chladnú hlavu, oveľa ľahšie podáte dobrý výkon a oveľa ľahšie bude všetko fungovať.”

“Podľa toho, ako sa veci vyvíjajú, jeden by odhadol, že Max by mal tohtoročný šampionát vyhrať. Ak sa nestane niečo veľké,” myslí si Montoya. “Red Bull má teraz skrátka rýchlejšie auto. Lewis je skvelý jazdec, Valtteri tiež odvádza vskutku dobrú prácu, ale Red Bull je v inej lige, hlavne ten v Maxových rukách.”

“Sergio sa bude každým týždňom zlepšovať a v aute sa cítiť komfortnejšie. Mercedesu tým úlohu len a len sťaží. Mercedesu navyše sťažuje život aj fakt, že McLaren sa zrazu začal objavovať vpredu,” doplnil bývalý pilot Williamsu a McLarenu.

Súvisiace články